Смачні домашні пряники власноруч можна швидко приготувати, якщо у вас, наприклад, залежався кефір в холодильнику. У жодному разі не виливайте його. Цим відмінним рецептом з 90-х років користувалися ще наші мами та бабусі. Аромат від меду стоятиме запаморочливий.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 350 мл кефіру (або кислого молока)
  • 1 склянка цукру
  • 2 жовтки і 1 білок
  • 1 ст. л. меду
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. соди (неповна)
  • приблизно 2-2,5 склянки борошна

Для помадки:

  • 1 білок
  • 3 ст. л. цукру

Пряники на кефірі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Пряники на кефірі, фото: кадр з відео

Приготування:

Жовтки, один білок та мед збити з цукром, влити у цю суміш кефір і рослинну олію. Ще раз злегка збити. Всипати поступово просіяне борошно з содою (оцет не потрібен, соду погасить кефір) і замісити не круте тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см, видавити формочкою або склянкою кружечки, укласти їх на пергамент на деко на невеликій відстані один від одного і випікати протягом 25 хвилин при температурі 180 -190 градусів.

Щоб приготувати помадку, збийте один білок з 3-ма ложками цукру до повного його розчинення. Не потрібно збивати до крутої стійкої піни, а тільки до тих пір, коли білки стануть білими і розчиниться цукор. Через 20-25 хвилин пряники дістати з духовки, швидко намазати їх збитим білком за допомогою, наприклад, силіконової щіточки. Змастити печиво можна у два шари, і поставити назад в духовку ще на 10 хвилин.

Пряники на кефірі, фото: кадр з відео

Пряники на кефірі, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні