Закуска гостра з баклажанами - цей рецепт підкорює простотою приготування і приємним кисло-солодким смаком. Попри те, що баклажан – звичайнісінький городній овоч, він дарує величезний простір для кулінарної фантазії. Зовні зовсім непомітний, але в умілих руках перетворюється в незвичайну, оригінальну і смачну страву.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом гострої закуски з баклажанів поділився телеграм-канал "Дневник дачника".

Інгредієнти:

  • баклажани - 2,5 кг;
  • перець салатний різнокольоровий - 1-1,5 кг;
  • цибуля - 0,8 кг;
  • морква - 2 штуки;
  • цукор - 6-7 ст. ложок;
  • оцет 9 % - 5 ст. ложок;
  • олія рослинна, соняшникова 150-180 г;
  • сіль - 1 ст. ложка;
  • перець чорний мелений - 1 ч. ложка;
  • гіркий перець - 2 шт. (дрібно порізати) або сухий мелений - 1 ст. ложка;
  • часник - 5 головок (подрібнити)
  • приправа до корейської моркви - 2 ч. ложки;
  • зелень селери - 100 г;
  • кінза або петрушка - пучок.

Баклажани на зиму, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Довго "тримати" тарифи - неможливо: українців попередили про нові ціни на світло та газ

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Приготування:

Баклажани відварити у солоній воді до готовності. Спершу поставити під прес, а потім нарізати на великі кубики. Перець нарізати локшиною. Цибулю нарізати часточками по 3-5 мм. Морквину натерти на тертці для овочів по-корейськи або на звичайній великій.

Далі все змішуємо у великому посуді, щоб було зручно перемішувати. Порада: сіль, цукор і оцет трохи залишити і додавати на свій смак. Якщо гостру закуску з баклажанами хочете заготувати на зиму, то на цьому етапі викладаємо її в баночки по 0,5 л і стерилізуємо протягом 40 хвилин.

Баклажанна закуска, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні