Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів про те, що борщ був першою стравою, яку він приготував у дитинстві. Так, йому в той момент було 7-8 років. Він поділився рецептом з Facebook-спільнотою Борщ. Секретний інгредієнт.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:
  • Ребра поросяти 300 г
  • Квашені помідори 3 шт.
  • Буряк 1 шт. великого розміру
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Капуста 150 г
  • Томатна паста 1 ст.л.
  • Квасоля 100 г
  • Олія 1 ст.л.
  • Кропива
  • Часник
  • Сіль, цукор і перець за смаком
  • Вода 2 л
Як приготувати борщ:
1. Візьміть каструлю, налийте воду і поставте кип’ятити. Ребра помийте і наріжте середніми шматками. Додайте їх у воду. Поки готується бульйон приготуйте овочі.
2. Візьміть моркву, цибулю і буряк почистьте. Цибулю наріжте маленькими кубиками, моркву натріть на терці. В розігріту сковорідку налийте олію і додайте моркву і цибулю. Обсмажте. Натріть у сковорідку буряк. Смажте на маленькому вогні 5 хвилин.
3. Картоплю почистьте і наріжте кубиками середнього розміру. Додайте до бульйону.
4. В засмажку додайте томатну пасту. І тушкуйте ще 5 хвилин.
5. Візьміть квасолю (попередньо проваріть або замочіть у воді на годину) і додайте до бульйону разом з засмажкою.
6. Капусту нашинкуйте і додайте до борщу. Варіть ще 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком. В кінці приготування візьміть солоний томат і вичавіть його у борщ, додайте кропиву. Проваріть ще 5 хвилин і подавайте до столу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки

В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися

1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Показати ще

Нагадаємо, ці салати допоможуть скинути зайву вагу, прості і корисні рецепти на кожен день

Як повідомляв Знай. ua, рецепт насиченої піци" Чотири сиру", пікантний і пряний смак для любителів Італії.

Також Знай. ua писав, що пиріг "Маня Морковкіна", ніжний десерт з манки і моркви, корисно і дітям, і дорослим.