Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів про те, що борщ був першою стравою, яку він приготував у дитинстві. Так, йому в той момент було 7-8 років. Він поділився рецептом з Facebook-спільнотою Борщ. Секретний інгредієнт.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Ребра поросяти 300 г
- Квашені помідори 3 шт.
- Буряк 1 шт. великого розміру
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Капуста 150 г
- Томатна паста 1 ст.л.
- Квасоля 100 г
- Олія 1 ст.л.
- Кропива
- Часник
- Сіль, цукор і перець за смаком
- Вода 2 л
⠀
Як приготувати борщ:
1. Візьміть каструлю, налийте воду і поставте кип’ятити. Ребра помийте і наріжте середніми шматками. Додайте їх у воду. Поки готується бульйон приготуйте овочі.
2. Візьміть моркву, цибулю і буряк почистьте. Цибулю наріжте маленькими кубиками, моркву натріть на терці. В розігріту сковорідку налийте олію і додайте моркву і цибулю. Обсмажте. Натріть у сковорідку буряк. Смажте на маленькому вогні 5 хвилин.
3. Картоплю почистьте і наріжте кубиками середнього розміру. Додайте до бульйону.
4. В засмажку додайте томатну пасту. І тушкуйте ще 5 хвилин.
5. Візьміть квасолю (попередньо проваріть або замочіть у воді на годину) і додайте до бульйону разом з засмажкою.
6. Капусту нашинкуйте і додайте до борщу. Варіть ще 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком. В кінці приготування візьміть солоний томат і вичавіть його у борщ, додайте кропиву. Проваріть ще 5 хвилин і подавайте до столу.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Популярні новини зараз
Показати ще
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Нагадаємо, ці салати допоможуть скинути зайву вагу, прості і корисні рецепти на кожен день
Як повідомляв Знай. ua, рецепт насиченої піци" Чотири сиру", пікантний і пряний смак для любителів Італії.
Також Знай. ua писав, що пиріг "Маня Морковкіна", ніжний десерт з манки і моркви, корисно і дітям, і дорослим.