Здавалося б, варити яку б то не було кашу дуже просто. Для цього потрібні лише вода або молоко, крупа та спеції на смак. Однак кожна каша потребує своїх особливих методів приготування. Деякі потрібно промивати, як рис і гречку, а деякі попередньо замочувати, як перловку. Найкраще каші варити у каструлі з товстим дном і стінками.
Читайте Знай в Google News!
Скільки часу і як варити каші
- Гречана крупа: 1 стакан крупи на 2 склянки води, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
- Пшенична крупа: 1 стакан крупи на 3 склянки води, довести до кипіння і варити 30 хвилин.
- Пшоно: 1 стакан крупи на 3 склянки води, довести до кипіння і варити 45 хвилин.
- Манна крупа: 1-2 ст.л. на 1 склянку молока. Поступово насипати в гарячу рідину. Варити 4 хвилини, помішуючи.
- Кукурудзяна крупа: 500 г крупи на 1 л води. Насипати поступово в гарячу рідину і варити 20-30 хвилин.
- Перлова крупа: 1 стакан крупи на 2 склянки води. Довести до кипіння і варити 1 годину.
- Рис: 1 стакан крупи на 1.5-2 склянки води. Довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
- Вівсяні пластівці: 1.5 склянки пластівців на 1 л води, довести до кипіння і варити 4 хвилини.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Ці машини краще не чіпати: патрульні зізналися, які авто бояться зупиняти
Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації
Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс
Пенсіонерам виплатять надбавки: скільки отримають у квітні
Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин
Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів
Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні