З ягід калини готують відмінне домашнє вино з приємним терпким смаком. Калина - це неймовірно корисна ягода, багата вітамінами і мінералами. А секрет приготування будь-якого домашнього вина в тому, що ягоди або плоди не можна мити. На їх поверхні збираються дикі дріжджі, які сприяють бродінню. Обов'язково враховуйте це при приготуванні вина з калини в домашніх умовах.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для столового вина:

  • сік калини 1 л
  • вода 1.7 л
  • цукор 300 г

Для десертного вина:

  • сік калини 1 л
  • вода 0.5 л
  • цукор 350 г

Для лікерного вина:

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще
  • сік калини 1 л
  • вода 150 мл
  • цукор 400 г

Калина, скріншот: YouTube

Приготування:

Ягоди калини відокремити від плодоніжок і подрібнити Тепер додати воду (приблизно 200 г на 1 кг мезги) і цукор (близько 100 г на 1 кг мезги) і поставити бродити на 3-4 дні.
Після цього процідити сік і додати воду, що залишилася і частину цукру. Цукор слід додавати порційно на 4-й, 7-й і 10-й день бродіння.

Загальна кількість води, що додається і цукру для приготування різних вин на 1 літр соку:

  • для столового вина-1,7 л води, 300 г цукру;
  • для десертного вина-0,5 л води, 350 г цукру;
  • для лікерного вина-150 мл води, 400 г цукру.

Приготування вина з калини здійснюється за звичайною технологією.

Калина, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні