З ягід калини готують відмінне домашнє вино з приємним терпким смаком. Калина - це неймовірно корисна ягода, багата вітамінами і мінералами. А секрет приготування будь-якого домашнього вина в тому, що ягоди або плоди не можна мити. На їх поверхні збираються дикі дріжджі, які сприяють бродінню. Обов'язково враховуйте це при приготуванні вина з калини в домашніх умовах.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
Для столового вина:
- сік калини 1 л
- вода 1.7 л
- цукор 300 г
Для десертного вина:
- сік калини 1 л
- вода 0.5 л
- цукор 350 г
Для лікерного вина:
Ловлять просто в дорозі: українців мобілізовують з автівок
Пенсіонерам виплатять надбавки: хто отримає майже 600 гривень доплат
Чим вищий стаж, тим більша доплата: пенсіонерам нарахують бонуси
Мобілізації можна не боятися: в Україні знімуть з військового обліку чотири категорії чоловіків
- сік калини 1 л
- вода 150 мл
- цукор 400 г
Приготування:
Загальна кількість води, що додається і цукру для приготування різних вин на 1 літр соку:
- для столового вина-1,7 л води, 300 г цукру;
- для десертного вина-0,5 л води, 350 г цукру;
- для лікерного вина-150 мл води, 400 г цукру.
Приготування вина з калини здійснюється за звичайною технологією.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин
Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів
Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні