Кулінарний експерт, суддя кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" на каналі СТБ та телеведуча Тетяна Литвинова показала, як приготувати баклажанну ікру. Вона також поділилася секретами заморожування "синеньких".

Читайте Знай в Google News!

"Весь світ знає про дорогу чорну ікру, більш доступною червоною. І тільки одесити, з властивою їм винахідливістю і вмінням продати, назвали це чудово блюдо ікрою, ікрою з синеньких!", - написала вона. Тетяна Литвинова

Баклажанна ікра від Тетяни Литвинової, скріншот: YouTube

Для початку Тетяна Литвинова радить підготувати баклажан. Для цього, за її слова, потрібно:

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

"Застеліть фольгою плиту під конфоркою, потім візьміть синенькі і перець за хвостик і сильно обпаліть над газом, так вони хоч трохи придбають запах і смак серпанок. Потім складіть їх у форму для запікання і доведіть до готовності в духовці хвилин за 25-30 при 180 градусах в режимі конвекції.". Тетяна Литвинова

Запечені баклажани перекласти у місткість та накрити фольгою остигати. Оскільки таким чином сформується конденсат і ви зможете легко зняти всі плівки. Запекти також болгарські перці, а потім залишити їх остигати під фольгою.

Баклажанна ікра від Тетяни Литвинової, скріншот: YouTube

Почистити баклажани від плівки. Дуже важливо віджати з них всю гіркоту - сік, який стікатиме при натисканні. Найкраще поставити їх на кухонну дошку і придавити пресом. Перці так само очистити від плівки та насіння. На цьому етапі перець та баклажани можна скласти у пакет та покласти на зберігання у морозилку.

Для приготування ікри крупно наріжте перці та баклажани. Завчасно злегка підпекти у духовці помідори та зняти з них плівку. Дрібно нарізати цибулю, дати їй промаринуватися в ікрі. Втиснути зубчик часнику, додати 1 столову ложку оливкової олії. Помідор нарізати або натерти на тертці. Дрібно нарізати кінзу. Посолити за смаком. Перемішати і дати настоятися пів години.

Баклажанна ікра від Тетяни Литвинової, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби