Знаменитий британський шеф-кухар і ведучий телешоу "Пекельна кухня" Гордон Рамзі розкрив секрет приготування ідеальної пасти "аль денте".
Читайте Знай в Google News!
Відео з його рекомендаціями опубліковано на YouTube-каналі Cooking basics with Gordon Ramsay.
"Пасту легко недоварити або переварити. Я навчу вас, як зробити її ідеальною", - пообіцяв Рамзі.
Вашу квартиру оподаткують по-новому: скільки змусять платити за власне житло
Замовив з-за кордону — отримай штраф: українців шокували новими правилами поштових відправлень
Вагітність від 15-річного коштувала міністерці Ісландії у справах дітей посади: правда спливла через 30 років
Допомога на поховання пенсіонера: розмір виплат у 2025 році
Рамзі радить взяти містку каструлю, щоб у макаронів було достатньо місця рівномірно проваритися, і наповнити її водою. Потім потрібно злегка посолити, додати оливкової олії і довести воду до кипіння.
Кухар рекомендує засипати макарони, коли вода починає вирувати. При приготуванні спагетті він радить опустити в киплячу воду спочатку один кінець макаронів, а, коли той розм'якне, помістити іншу частину. Рамзі наполягає, що готувати цю страву треба строго за часом, і пропонує скористатися таймером.
"Ступінь готовності пасти можна визначити пальцями. "Аль денте" на дотик просто приємна і злегка щільна всередині. Але точно не тверда і не не хрустка", - описав кухар ідеальний стан страви.
Коли макарони готові, злити воду через друшляк і приправити їх сіллю та перцем. Потім Рамзі зазвичай додає столову ложку оливкової олії і розмішує, щоб макарони не злиплися.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації
Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості
Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби