М'яке, ніжне і трішки вологе мариноване сало для любителів м'ясних делікатесів.
Рецептом ділиться кулінарний блог Savory Tasty в Інстаграме.
Для маринування краще підбирати м'яке, свіже сало з прожилками м'яса і вибирати шматочок товстіший. Щоб дізнатися, чи не волокнисте чи сало, необхідно проткнути шматочок сірником. Якщо вона легко увійшла в м'якоть, значить, сало м'яке і ідеально підходить для маринування.
1. Сало нарізати на шматочки, приблизно 5х5 см.
2. Очищені зубчики часнику нарізати пластинками, обваляти в суміші з солі і чорного меленого перцю і цим нашпигувати кожен шматочок сала.
3. Розсіл, в якому буде маринуватися сало: на літр води знадобиться 200 грам солі (НЕ йодованої!). Воду потрібно закип'ятити, додати сіль, лавровий лист, чорний перець горошок. Для кольору можна покласти в розсіл лушпиння від цибулі, тоді сало буде з легким коричневим відтінком.
4. У киплячий розсіл покласти нарізане сало, довести до кипіння, зменшити вогонь і дати покипіти хвилин 5-10. Час залежить від величини шматочків, чим вони більші, тим довше потрібно кип'ятити сало.
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
5. Шумівкою дістати шматочки і відразу ж, гарячими, скласти в банку. Банку заповнити до верху, потім залити розсолом, в якому варилося сало. Закрити кришкою.
Буде готово тижні за два - салу потрібен час, щоб просочитися розсолом і увібрати аромат прянощів. Таке сало можна зберігати під поліетиленовою кришкою або закатати.
Смачного!
Нагадаємо, 3 рецепта смачних і здорових сніданків для бадьорого дня в будь-яких умовах.
Як повідомляв портал "Знай.uа", дивовижний сирний торт без випічки-рецепт, гідний Вашої записної книжки.
Також "Знай.uа" писав, незрівнянний бюджетний рецепт гарніру з кабачків-смачний навіть холодний.