Яблучне варення вважають простим, мовляв здивувати ним не вийде. Ми з цим не згодні і готові довести вам зворотне.
Супер рецепт неймовірно смачного варення: бурштинове і густе, як мед, з красивими цільними часточками... Ммм... смакота!
Ну і ще один величезний плюс-зварити його зможе будь-хто, головне зрозуміти технологію-потрібно робити перерви, під час яких яблука просочуються цукровим сиропом, але залишаються цільними.
На 15 порцій нам знадобиться:
-
Кілограм яблук;
-
Кілограм цукру.
Популярні новини заразШтрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Яблука підійдуть будь-які, але смачніше варення з антонівки. Можна додати корицю, ваніль або зірочку бадьяна.
Все, ніяких крил єдинорога і неймовірних прихованих продуктів, які складно знайти. Але готувати це диво потрібно буде 2 дні.
Тепер про енергетичну цінність. У 100 грамах такого варення:
-
Білків-0
-
Жирів-0
-
Вуглеводів-55
-
Б / Ж / У: 0 / 0 / 100
-
Калорій - 223 ккал
Покроковий рецепт
Крок перший
Готуємо продукти. Цукор відміряємо вже після того, як нарізали яблука.
Крок другий
Добре промиваємо яблука і насухо витираємо. Видаляємо серцевину і нарізаємо акуратними скибочками.
Порада: чим тонше нарізати скибочки, тим красивіше буде варення. При цьому не знімаємо шкірку, в цьому випадку яблука розваряться і вийде джем.
Крок третій
Зважуємо яблука. Від цього залежить скільки цукру нам знадобиться - правильна пропорція 1:1.
Засипаємо цукром ломтики і залишаємо на 12 годин, щоб яблука дали сік.
Порада: засипати яблука краще відразу в тій посудині, у якій будете варити, щоб не втратити дорогоцінний сік.
Шай четвертий
Через 12 годин яблука добре пустили сік. Ставимо нашу посудину на вогонь, поступово гріємо і помішуємо дерев'яною лопаткою. Потрібно, щоб цукор повністю розчинився.
Порада: не перестарайтеся і не помніть яблучні ломтики. Не забуваємо, вони повинні бути цільними.
Крок п'ятий
Доводимо до кипіння і кип'ятимо варення на маленькому вогні близько п'яти хвилин.
Крок шостий
Ми залишаємо варення, щоб воно повністю охололо.
Крок сьомий
Знову ставимо нашу красу на вогонь і доводимо до кипіння. Знову даємо охолонути.
Порада: можна злегка перемішати масу, щоб яблука рівномірніше варилися
Повторюємо ці дії ще раз. Якщо варення добре загусло-припиняємо варити, а якщо ні - ставимо на вогонь, але вже на 15 хвилин.
Крок восьмий
Охолоджуємо наше варення і переливаємо в чисті банки. Стерилізувати не обов'язково, зберігається таке варення добре, там багато цукру і кислоти в яблуках.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, що Хрусткий капустяний штрудель - рецепт пирога від справжнього майстра кулінарних шедеврів Висоцької
Як повідомляв портал Знай.ua торт за 10 хвилин - легко: рецепт коржів довгого зберігання заощадить час і сили
Також Знай.ua писав, що фруктовий торт без випікання-універсальний рецепт літнього десерту, який вийде у кожного.