Лазанья — це італійська страва на основі листів пасти. Варто освоїти базовий принцип і далі можна експериментувати зі смаками, шарами, соусами, навіть висотою готових шматочків.
Інгредієнти:
- Баклажани - 250 г
- Кабачки - 250 г
- Помідори - 1 штука
- Червоний солодкий перець - 1 штука
- Жовтий солодкий перець - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Сіль за смаком
- Мелений чорний перець за смаком
- Молоко - 600 мл
- Пшенична мука - 40 г
- Вершкове масло - 40 г
- Сир - 200 г
- Готові сухі листи лазаньї - 15 штук
Приготування:
Змастити деко олією. Нарізати всі овочі і тушкувати 7-10 хвилин. Посолити і поперчити. Щоб зробити соус, треба розтопити масло і додати просіяне борошно. Потім по трішки вливати молоко, при цьому постійно помішуючи. Довести до кипіння. Потім поставити на маленький вогонь і варити до консистенції густоти сметани.
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Якщо листи потрібно варити, то покласти їх в глибоку миску і залити гарячою водою, приблизно на 10-15 хвилин. Викласти листи на деко, змастити соусом і викласти овочі. Повторити цей процес, в кінці посипати зверху сиром. Випікати при 180 градусах 30-35 хвилин. При тушкуванні овочів можна додати 2-3 ложки вершків — так овочі стають більш соковитими, і це надає їм трохи іншого смаку.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки
Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки
Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками