Лазанья — це італійська страва на основі листів пасти. Варто освоїти базовий принцип і далі можна експериментувати зі смаками, шарами, соусами, навіть висотою готових шматочків.

Інгредієнти:

  • Баклажани - 250 г
  • Кабачки - 250 г
  • Помідори - 1 штука
  • Червоний солодкий перець - 1 штука
  • Жовтий солодкий перець - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Молоко - 600 мл
  • Пшенична мука - 40 г
  • Вершкове масло - 40 г
  • Сир - 200 г
  • Готові сухі листи лазаньї - 15 штук

Овочева лазанья, скріншот: YouTube

Приготування:

Змастити деко олією. Нарізати всі овочі і тушкувати 7-10 хвилин. Посолити і поперчити. Щоб зробити соус, треба розтопити масло і додати просіяне борошно. Потім по трішки вливати молоко, при цьому постійно помішуючи. Довести до кипіння. Потім поставити на маленький вогонь і варити до консистенції густоти сметани.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Показати ще

Якщо листи потрібно варити, то покласти їх в глибоку миску і залити гарячою водою, приблизно на 10-15 хвилин. Викласти листи на деко, змастити соусом і викласти овочі. Повторити цей процес, в кінці посипати зверху сиром. Випікати при 180 градусах 30-35 хвилин. При тушкуванні овочів можна додати 2-3 ложки вершків — так овочі стають більш соковитими, і це надає їм трохи іншого смаку.

Овочева лазанья, скріншот: YouTube

Овочева лазанья, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками