Як відомо, омлет, яєчня, яйце-пашот - найпопулярніші сніданки, які можна приготувати з яєць. У разі, якщо ці страви вже набридли, можна урізноманітнити новим, незвичайним турецьким омлетом. Учасниця першого сезону "Топ-модель по-українськи" Анастасія Панова поділилася з шанувальниками смачним рецептом менемену, який зробить ранок по-справжньому приємним. Про це стало відомо Знай.ua з власних джерел.
Читайте Знай в Google News!
"Менемен - це турецкий омлет з помідорами, перцем і цибулею. Проста, ситна та дуже смачна страва для сніданку або швидкого перекусу", - сказала Панова.
Інгредієнти:
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
- яйце - 3 шт.;
- помідори - 400 г;
- цибуля - 100 г;
- солодкий перець - 100 г;
- оливкова олія - 2 ст. л.;
- томатна паста - 1 ст. л.;
- сіль, червоний мелений перець, зелень - за смаком.
Спосіб приготування:
1. Спочатку наріжте дрібними кубиками цибулю і перець.
2. Помідори очистити від шкірки та теж нарізати дрібними кубиками.
3. Підсмажте на оливковій олії цибулю до золотистого кольору (приблизно 5-7 хвилин).
4. Далі додайте в сковороду перець і обсмажуйте, поки він не стане м'яким (приблизно 7 хвилин).
5. Додайте помідори, прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте приблизно 8-10 хвилин в соку, який виділили помідори.
6. Потім додайте томатну пасту, сіль і перець за смаком.
7. Яйця збийте виделкою в глибокій тарілці та влийте їх в сковороду.
8. Обсмажуйте омлет ще 1-2 хвилини, помішуючи раз в 10 секунд. Потім дайте йому настоятися під кришкою ще 1-2 хвилини.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати фруктове морозиво.
Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували незвичайний рецепт приготування кукурудзи.
Також "Знай.uа" писав, як приготувати шоколадно-малинову лаву.