Піца - це розкішний бенкет, гармонійне поєднання соусу, начинки та сиру на запашному тісті. Тим же часом піца - ще й популярний фастфуд, споживання якого може й суттєво позначитися на фігурі. Але що робити, якщо хочеться поласувати всесвітньо відомою стравою й не набрати зайвих кілограмів? Спеціалісти з правильного харчування вигадали рішення, в якому тісто замінюється на менш "небезпечний" для здорової ваги інгредієнт - гриби.

Таким рецептом для правильного харчування ділиться акаунт "Правильное питание в Instagram".

Складові:

Печериці шапинки (великі) 7-8 шт.

Томатний соус (кетчуп) по 1 ст. л. в кожну шапинку

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Сир (моцарелла або сулугуні)

Пепероні або салямі - по 1 кружечку на кожен гриб

Приготування:

Ставимо в духовку на температуру 180 градусів Цельсія і запікаємо до красивого кольору.

Для подачі можна прикрасити базиліком, петрушкою або іншою зеленню за вподобаннями.

Найкраще страва смакує гарячою, але можна спробувати її подати і як холодну закуску.

Експериментуйте! Смачного!

Якщо ж ви хочете більш традиційний рецепт - в цьому ми теж можемо вам

Зробити дріжджове тісто для піци можна дуже швидко і просто. Для дріжджового тіста ми будемо використовувати: дріжджі, вода, борошно та сіль. Дріжджова основа виходить одночасно дуже тонкою і пишною. Піца на дріжджах - це легка, проста і дуже смачна страва.

В першу чергу в одній склянці теплої води розвести 20 грам дріжджів (або 1/3 пакетика сухих дріжджів). Залишити постояти 10 хвилин

Потім додати 1 столову ложку рослинної олії, все це вилити в 2 склянки борошна, додати сіль і цукор.

Дуже ретельно вимісити тісто мокрими руками.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа закінчився хліб — спечи в мікрохвильовці: "ледачий" рецепт врятує ваші бутерброди.