Взимку нам завжди хочеться чогось смачного. На жаль, фруктів і свіжих овочів в цю пору практично не дістати, тому всі “вкусняшки” доводиться закривати на зиму. На щастя, смачних і корисних рецептів дуже багато, тому ви зможете відчути приголомшливий смак літніх і осінніх фруктів навіть холодним січневим вечором. Наприклад, ви можете приготувати варення з абрикос. Немає нічого складного. Всього за 2 години ви забезпечите себе смачненьким на всю зиму.
Для приготування абрикосового джему, вам знадобляться:
абрикос – 1 кг;
цукор – 900 гр;
лимон – 0.5 шт.
Перевага джему в тому, що його можна зробити досить швидко. Його не потрібно робити 2-3 дні, як варення. Отже, спочатку необхідно абрикоси промити, розрізати навпіл і вийняти кісточки. Далі абрикоси перекладаємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона злегка покривала фрукти, і ставимо на вогонь. Плоди повинні стати м'якими.
Поки абрикос розм'якшується, виживаємо сік з половинки лимона в окрему ємність. Коли плоди не стануть м'якими, додаємо сік і цукор у каструлю. Далі перемикаємо на середній вогонь і варити протягом 1.5 годин, періодично помішуючи і “розштовхуючи” абрикоси, щоб вони стали більш-менш однорідної структури. Знімаємо пінку.
Банки промиваємо з содою і стерилізуємо окропом. Коли джем буде готовий, розливаємо і закатуємо. Спочатку джем може здатися рідким, але він загусне з часом.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, живильний коктейль, швидка випічка, літній салат — цікаві варіанти простих страв з персиків.
Як повідомляв Знай. ua ніжний вершковий пломбір з дитинства — цей простий рецепт відіб'є у вас бажання купувати морозиво в магазині.
Також Знай.uа писав, що ви в неї закохаєтеся з першого шматочка, рецепт піци з тунцем і червоною цибулею.