Часто багато господинь з побоюванням ставляться до випікання домашнього хліба. Одних лякає робота з дріжджами та заміс, а іншим – шкода часу. Однак, тепер пекти хліб можна "ледачим" способом – в мікрохвильовці. Проста технологія випічки хліба в мікрохвильовій печі враховує всі основні принципи хлібопечення – але з деякими нюансами. Для читачів підготували швидкий і простий рецепт хліба в мікрохвильової печі, пише Кухар.ру.
Інгредієнти:
- борошно з висівками – 225 г;
- борошно вищого сорту – 225 г;
- вода – 375 мл;
- масло – 30 г;
- сухі дріжджі – 1 ч. л.;
- цукор – 0,5 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- кунжут – 50 г
Спосіб приготування:
1. Спочатку ретельно змішайте борошно з дріжджами.
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
2. Далі перетріть цю суміш з вершковим маслом.
3. Розчиніть в теплій воді цукор і сіль.
4. Вливаємо воду в борошно і гарненько замішуємо тісто, щоб воно не прилипало до рук.
5. Потім викладаємо тісто у посуд для мікрохвильової печі, накриваємо кришкою і ставимо в піч на 1 хвилину при 70% потужності.
6. Даємо тісту відпочити хвилин 10 і повторюємо процедуру ще раз.
7. Вимішуємо тісто і ділимо на дві частини.
8. Викладаємо одну частину тіста у форму (скляна - змастіть маслом, силіконова - змащувати не потрібно) і посипаємо кунжутним насінням.
9. Ставимо в мікрохвильову піч на 15-20 хвилин на середню потужність (можна використовувати функцію гриль). Точно так само печемо й другу частину тіста.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати торт з кабачків.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували домашній рецепт вареників з вишнею.
Також "Знай.ua" писав, як приготувати чебуреки на кефірі.