Ніжний вершковий пломбір є одним з найяскравіших десертів дитинства. Пропонуємо вам освіжити спогади і приготувати домашнє морозиво на жовтках. Що важливо, цей десерт готується досить легко. Знадобиться лише 5 простих інгредієнтів, а саме приготування займе у вас максимум пів години.

Смачне морозиво на жовтках з класичного домашнім рецептом, яке відіб'є будь-яке бажання купувати ці ласощі в магазині, пропонує редакція "Со вкусом".

Домашнє морозиво, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Цукор - 400 г
  • Молоко - 1 л
  • Вершкове масло - 100 г
  • Крохмаль - 1 ч. л.
  • Яйце - 5 шт.

Приготування:

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

Перелийте молоко в каструлю і поставте на повільний вогонь. У тепле молоко додайте вершкове масло, порізане шматочками. Доведіть суміш до кипіння. Окремо змішайте цукор з крохмалем і жовтками. Розітріть інгредієнти до однорідної маси. Додайте трохи молока, щоб консистенція нагадувала рідку сметану.

Коли молоко закипить, влийте до нього тонкою цівкою жовткову масу, постійно помішуючи. Знову доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і поставте сотейник в холодну воду. Постійно помішуйте суміш, поки вона не стане теплою. Залиште суміш в холодній воді до її повного остигання, періодично помішуючи.

Тепер масу розлийте по формочках і поставте в морозилку до повного заморожування. Подавати готове морозиво можна зі свіжими фруктами або ягодами. або прикрасити десерт тертим шоколадом або кокосовою стружкою.

Домашнє морозиво, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.