З баклажанів, кабачків, помідорів та болгарського перцю можна приготувати безліч апетитних страв. Однак одна з них — турецька запіканка "Гювеч" - стане вашою улюбленою. Рецепт турецької запіканки "Гювеч" пропонує телеграм-канал "Real Food".
Гювеч — це традиційне блюдо турецької кухні з овочів та курки, запечене в глиняному посуді. Кількість інгредієнтів вказана приблизна і може варіюватися, це не зіпсує смаку страви.
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- 2 кабачки
- 2 помідори
- 2 болгарських перці
- 1 цибулина
- 1 грудинка
- 1 ч.л солі
- 1 ч. л перцю
- 1 ч. л м'яти
- 1 ст. л томату
Приготування:
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Свіже куряче філе порізати на невеликі кубики. Помідори, кабачки, цибулю та болгарський перець помити і також порізати на невеличкі кубики. Баклажани помити, очистити та порізати кубиками.
Всі овочі та куряче м'ясо перекласти у форму для випікання. Посолити, поперчити, додати м'яту і томат. Ретельно вимішати вміст форми, накрити її фольгою для запікання та поставити у розігріту духовку.
Нарізати пучок свіжої петрушки і за бажання натерти трохи сиру. Ними посипати запіканку перед подачею до столу.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.