Різноманітні ягоди повсюди, щодня ціна на них падає, адже сезон у самісінькому розпалі. Кожна господиня знає безліч варіантів споживання цієї корисної смакоти: компоти, випічка або ж заморозка на довгу зиму. Пропонуємо вам легкий рецепт сирної запіканки з ягідками.
Інгредієнти:
- 300 г малини + ще трішки ягід для прикрас
- 50 г чорниці
- 150 г білого шоколаду
- 150 мл вершків (жирність більше 30%)
- цедра 1 (маленького) лимона
- 2 ст.л. цукрової пудри
Хід приготування:
Помиту малину розкладіть по 4 формочкам (в них ви потім будете запікати). Посипте цедрою лимона та сховайте у холодильник.
Мінімальна пенсія у 2025 році: чи зростуть суми та як вона визначається
Цивільних братимуть до війська без мобілізації: залучать ТЦК та рекрутингові центри
Відразу у 9 областях пенсіонерам виплатять по 3 тис грн: хто саме отримав право на допомогу
Пенсіонерам виплатять доплати до дня народження: отримають до 10 тисяч гривень
Вершки доведіть до кипіння.
Шоколад покришіть однаковими шматками. Перекладіть у сотейник. Прямо на шматочки вилийте доведені до кипіння вершки. Залиште на 1-2 хвилини, перемішайте, щоб шоколад повністю розтанув. Залиште, щоб охололо до кімнатної температури.
Розкладіть крем до формочок, в яких лежать ваші ягідки. Перемішайте. Додайте чорницю, посипте цукровою пудрою.
Поставте у розігріту на 200 градусів духовку, бажано під грилем. Тримайте близько 3 хвилин. Має сформуватись темно-золота “шкоринка” у кожній формочці.
Дістаньте та прикрасьте малиною.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати легкий вінегрет з оселедцем.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт яловичини з болгарським перцем.