Приготувати смачний холодець — справа, хоча й не швидка, але й не настільки клопітка, як здається на перший погляд. Ця холодна страва здавна є невіднятною складовою кухонь багатьох народів. Для того, щоб холодець гарантовано застиг без додавання желатину, його, як правило, варять на свинячих ніжках.
Складові:
- курка — 1.5 – 2 кг;
- ніжки свинячі — 2 шт;
- морква і цибуля — по 1 шт;
- сіль — 1,5 ст. л;
- перець горошком — 6 шт;
- запашний перець — 4 шт;
- лавровий лист — 4 шт;
- гвоздика — 2 шт.
Приготування:
Промиваємо та очищуємо м'ясо. Заздалегідь замочуємо ніжки та курку у холодній воді на 3–4 години. Шкуру курки прибираємо, жир також відрізаємо. Заливаємо водою трохи вище м'яса, доводимо до кипіння, знімаємо пінку і солимо за смаком.
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 4–5–6 годин. Через 40 хвилин після закипання додаємо моркву і цибулину в лушпинні, всі спеції. Остуджуємо 1 годину під кришкою, потім виймаємо м'ясо, прибираємо спеції. М'ясо розбираємо на шматочки і розкладаємо по місткостях.
Тепер додаємо часник за смаком, заливаємо м'ясо бульйоном, викладаємо моркву для декору та залишаємо остуджуватися. Потім переставляємо в холодильник для повного застигання.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, з м'ятою, йогуртом і копченим сиром - топ-3 несподіваних рецепти зелених літніх супів
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння