Подавати овочевий салат "Сніданок туриста" можна в холодному вигляді, але і розігрітим він буде смачним. Цілком собі самостійна страва, швидкий перекус або навіть гарнір до смаженого або тушкованого м'яса, птиці, риби. Дуже зручно взяти баночку з собою на природу, пікнік, дачу.
З вказаного кількості запропонованих в рецепті салату інгредієнтів виходить рівно 3 літри заготовки на зиму. Банки з консервацією відмінно зберігаються в сухому і темному місці, краще всього підійде льох або підвал. Даний рецепт пропонує Finecooking.
Інгредієнти:
- помідори - 2 кг
- солодкий перець - 500 г
- ріпчаста цибуля - 500 г
- морква - 500 г
- рис - 1 склянка
- рафінована соняшникова олія - 1 склянка
- цукор - 4 ст. л
- сіль - 1 ст. л
- столовий 9% оцет - 2 ст. л
Приготування:
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
У помідорів вирізаємо місця кріплення плодоніжки і подрібнюємо їх. Для цього можна використати блендер чи м'ясорубку. Ставимо у каструлі на середній вогонь. Чистимо цибулю, моркву і солодкий перець по 500 г в очищеному вигляді. Коли томатне пюре закипить додаємо до нього цибулю і моркву. Перемішуємо та даємо закипіти, тоді варимо 10 хв.
Нарізаємо дрібними кубиками солодкий перець, додаємо його в каструлю. Перемішуємо. Наливаємо до овочів 1 склянку (200 мл) рафінованої соняшникової олії, насипаємо 4 столові ложки цукру і 1 повну столову ложку солі. Перемішуємо, прикриваємо каструлю кришкою і тушкуємо на вогні нижче середнього близько 15 хвилин.
200 грамів рису промиваємо в холодній воді і додаємо до овочевої маси. Перемішуємо, доводимо до кипіння, прикриваємо каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні близько 40-45 хвилин. Салат буде готовий, як тільки рис стане м'яким. Перед заготівлею на зиму додаємо в овочевий салат з рисом 2 столові ложки 9% оцту. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Розкладаємо у стерилізовані банки і закатуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо ковдрою або пледом. У такому положенні даємо салату повністю охолонути. Потім переносимо в підвал чи комору для зберігання.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння