У літню спеку так не хочеться проводити багато часу на кухні і готувати "складносурядні" страви. Та й апетит у спеку знижується.
В такий час у пригоді стануть три рецепти салату, в яких мінімум інгредієнтів і максимум користі.
Биті огірки
Інгредієнти: 4 огірки, 10 оливок, 20 г зеленої цибулі, половинка лимона або лимонний сік, свіжий базилік, 1 невеликий перчик чилі, винний білий оцет, бальзамічний оцет, оливкова олія, сіль і чорний перець.
Помиті огірки розрізати уздовж навпіл і видаліть насіння за допомогою чайної ложки. Після переверніть їх шкіркою вгору і почніть відбивати плоскою стороною широкого ножа. Потрібно зробити так, щоб овочі злегка тріснули.
"Побиті" огірки поріжте на невеликі шматочки довільної форми. Перекладіть овочі в миску, додайте 1 чайну ложку солі і 20 мл винного оцту. Ретельно перемішайте і залиште на 10 хвилин.
Видаліть з оливок кісточки, якщо вони є, і наріжте їх невеликими шматочками. Тоненькими кільцями наріжте перець чилі, наріжте зелену цибулю і базилік. Огірки відкиньте на друшляк на пару хвилин, а після перекладіть в салатник.
Додайте туди ж чилі, зелена цибуля, оливки і 2 ложки лимонного соку.
Змішайте бальзамічний оцет з оливковою олією, заправте салат. Додайте базилік і чорний перець. Перемішайте і подавайте до столу.
Салат з редискою, м'ятою і бринзою
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Інгредієнти: 120 г редиски, 120 г бринзи, 2 пучка свіжої зелені на ваш смак, 1 гілочка м'яти, рослинна олія, бальзамічний оцет, сіль і перець.
Помитий редис наріжте тонкими кружечками, а бринзу - кубиками. У миску викладіть зелень, зверху покладіть редис і сир.
Додайте сіль і перець за смаком. Збризніть салат олією і полийте бальзамічним оцтом. Зверху додати свіжу м'яту. Перед подачею можна перемішати.
Літній салат з авокадо
Інгредієнти: 1 авокадо, 1 огірок, 1 помідор, половинка лайма, зубчик часнику, оливкова олія, насіння за смаком (соняшникове, гарбузове, кедрові або кунжутне), сіль і перець.
Тонкими скибочками наріжте помиті авокадо, помідор і огірок. Викладіть овочі в глибоку миску, видавіть зверху зубчик часнику і вичавіть сік з лайма.
Додайте насіння, сіль, перець і оливкову олію. Ретельно перемішайте.