Білокачанна капуста містить сполуки сірки, які при нагріванні переходять в летючий стан. Коли випаровується волога, неприємний запах заповнює всю кухню. Щоб тушкувати капусту правильно і без неприємного запаху, слід дотримуватися певних правил.
У тушкованій капусті міститься невелика кількість калорій, тому це дієтичний продукт. У ньому є вітаміни В2, С, А, РР, мінеральні солі і клітковина. Тушкована капуста допоможе налагодити травлення і обмін речовин. Кулінарні поради сайту "Со вкусом" допоможуть приготувати ідеальний гарнір до м'яса або смачне основне блюдо.
10 способів правильно тушкувати капусту:
1. Якщо додати в каструлю черству хлібну скоринку під час тушкування, вона вбере неприємний аромат. Однак потім її потрібно забрати зі страви.
2. Нашатковану капусту залишити на пів години, щоб сік підсох. Це значно зменшить небажаний аромат під час тушкування.
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
3. Лавровий лист може прибрати запах сірки, а також збагатити смак страви.
4. Нашаткуйте капусту і залийте окропом на пів години перед приготуванням.
5. Щоб запах сірки був не таким насиченим, перші 10 хвилин потрібно варити капусту з відкритою кришкою.
6. Відмінно справляться з неприємним запахом капусти кмин, волоські горіхи, кріп і петрушка. Також можна тушкувати капусту з томатною пастою, в якій є різні спеції.
7. Можна спершу зробити цибульно-морквяну засмажку, а вже в неї додати капусту. Готувати близько 7 хвилин без води, а потім долити рідину.
8. Можна також приготувати тушковану капусту з сосисками, м'ясом, гарбузом, родзинками, чорносливом або грибами. Приємний аромат забезпечено.
9. Для приготування начинки для пиріжків або пирога, тушкуйте овоч не у воді, а в молоці. Така капуста матиме більш приємний запах.
10. Просочіть марлю розчином оцту і води в пропорції 1:1 і покладіть на каструлю, а зверху накрийте кришкою. Такий розчин усуне запах сірки.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння