Шеф-кухарі Антон Васильєв та Ілля Сьомін, учасники гастропроекта "Хлібне видовище" (Новий канал) розповіли кулінарні лайфхаки, які точно знадобляться на кухні.

Ілля Сьомін вважає, що головний кулінарний лайфхак — cook and clean. Готуйте і відразу ж прибирайте за собою — тоді кухня буде чистою, а брудний посуд після тусовок не виявиться проблемою.

Дуже важливо правильно зберігати продукти. В ідеалі — вакуумувати їх, але якщо немає спеціально приладу, допоможе звичайне вершкове масло. Якщо змазати їм сир або варену ковбасу з відрізаного боку, вони не засохнуть.

Уважно соліть їжу. Пам'ятайте про те, що солити продукти потрібно правильно, так як сіль впливає на якість страви. Яєчню або омлет завжди варто солити в кінці готування, м'ясо — в готовому вигляді, а ось фарш — безпосередньо перед готуванням.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Важливо запастися спеціальними інструментами. Чим більше у вас кулінарних гаджетів, тим легше і швидше ви зможете готувати. Ваги, блендер, мультиварка — це тільки вершина айсберга під назвою "ідеальний набір для кухні". До того ж, спеціальні інструменти розширять ваші кулінарні горизонти — наприклад, якщо хочете приготувати копчені соуси або копчене пюре в домашніх умовах, без коптильного пістолета вам не обійтися, зауважив Антон Васильєв.

Лимонний сік може не тільки надати страві яскравий смак і аромат, але і замінити сіль. Особливо вдало він поєднується з овочами і рибою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, міські басейни приховують реальні загрози для здоров'я.

Як повідомляв Знай. ua, журналістка прийняла пологи у свині.

Також Знай. ua писав, як захиститися від охоронців і не платити.