Як відомо, з появою перших ягід офіційно відкривається й сезон закруток. А це означає, що чимало господинь починають метушитися біля власних плит, аби зробити запаси на зиму. Хоча і сам процес для кожної українки не з приємних, ускладнює його ще й процедура стерилізації банок. Адже для повноцінної обробки потрібно тримати місткість над парою мінімум 10-15 хвилин.
А відтак, у мережі розповіли про унікальний спосіб, який допоможе провести таку стерилізацію всього за 30 секунд. Погодьтеся, істотна різниця. Для цього вам знадобиться лише спирт. Його дезінфікуючі властивості давно використовують в медицині. Ось і в кулінарії вони стали в пригоді.
Як стерилізувати?
Перед тим, як перейти до стерилізації, банки потрібно добре вимити її харчовою содою від бруду і залишків інших продуктів. Потім оглянути банку на наявність тріщин і відколів, адже саме це може стати причиною того, що банка втратить герметичність.
Пенсіонерам виплатять майже 3,5 тисячі допомоги: хто та як може отримати
Військовий заявив, що йому "не шкода цивільних" після трагедії у Кривому Розі: "Якщо батьки ухилянти – ні"
Пенсія на картку більше не прийде: кого терміново чекають в ПФУ
На українок чекає повістка? Що готує квітень 2025 року в плані нових правил мобілізації
Щодо самої обробки, то залийте в банку 30-50 мл спирту. Примітка: якщо в будинку його не виявилося, підійде звичайна горілка або оцет. Але тоді вам потрібно буде збільшити кількість використовуваної рідини до 70-100 мл.
Закрийте банку кришкою і добре потрясіть, як шейкер, протягом 30 секунд. Після чого перелийте вміст в наступну ємність і повторіть дію. Зробіть те ж саме з іншими банками. У кожної повинна бути своя кришка.
Якщо ви плануєте закочувати банки, проведіть стерилізацію з пластиковою кришкою. А кришки для закачування обробіть спиртом або горілкою окремо перед самим закриттям банок.
Переваги даної стерилізації
- економія часу на обробку;
- перевірка щільності кришки (коли ви трясете банку, рідина не повинна витікати);
- банку зберігає стерильність до самого наповнення овочами або ягодами;
- банки не лопнуть, коли ви будете заливати окріп, хоч і холодні (спирт при випаровуванні забере зайве тепло);
- економія електроенергії та газу.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.
Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день.
Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить