Приготувавши квашену капусту за цим рецептом, ви більше не захочете квасити її по-іншому. Капуста в банці виходить ніжна і соковита, а також корисна. Для її приготування не потрібно додавати цукор та оцет. Крім того, рецепт простіше простого. Швидкий спосіб заквасити капусту в банці опублікував YouTube-канал "Simple Food".

Інгредієнти (на одну 3-х літрову банку):

  • 2-2,5 кг капусти;
  • 1 невелика морква;
  • 1 ст. л. солі

Квашена капуста, скріншот: YouTube

Приготування:

Для цього рецепту ідеально підійде капуста пізнього терміну дозрівання, вага якої не менше 1 кг. Такі плоди зазвичай дуже соковиті та смачні. Форма якісної капустини має бути округлою з приплескуватими полюсами.

Популярні новини зараз

1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Показати ще

Видалити з капустини верхні листки, помити її та нашаткувати — не обов'язково дрібно. У глибокій місткості змішати капусту і натерту моркву — для цього можна використати тертку для овочів по-корейськи. Добре вим'яти, щоб капуста і морква пустили сік. Якщо моркви буде забагато, капуста не хрустітиме. Також слід відмовитися від використання йодованої солі.

Квашена капуста, скріншот: YouTube

Шарами викласти капусту в банку, пересипаючи кожен сіллю і злегка утрамбовуючи. Банку заповнити не до самого верху, а залишити трохи місця для соку. Через 12 годин під час процесу бродіння при кімнатній температурі капуста виділить достатньо соку.

Однак, якщо за перші 10-12 годин виділилося недостатньо соку, можна долити кип'яченої води кімнатної температури. Вона повинна повністю покрити поверхню капусти. Щоб прибрати неприємний запах від капусти, потрібно щодня "проколювати" овочі до дна банки.

Квашену капусту можна їсти на 3 добу, але цей період може трохи затягнутися, якщо температура повітря у приміщенні буде занадто низькою. Коли капуста готова (визначаємо на смак) ставимо банку у погріб або холодильник. Капуста без цукру зберігається довше - до 8 місяців.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля