Натуральне домашнє ягідне вино - чудовий напій з дуже виразним смаком і ароматом. У продажу складно знайти смородинове вино, яке б вирізнялося своїм смаком - тому варто все ж приготувати його самостійно. Для цього треба придбати декілька кілограмів смородини або зібрати врожай у себе на ділянці.

Інгредієнти:

чорна смородина 3 кг;

рафінований цукор 2 кг;

вода 5 л.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Показати ще

Чорна смородина, фото Pixabay

Ягоди смородини помити, перебрати і видалити все сміття, листя, зіпсовані ягоди. Помістіть їх у велику посудину і почавіть їх руками або товкачкою.

Беремо 1.5 кг цукру і розчиняємо його в воді. Цим сиропом заливаємо пюре зі смородини. Для бродіння необхідний великий скляний бутель або ємність, в якій маса займе не більше, ніж 2/3 об'єму. Перелив суміш в бутель, одягаємо на горлечко гумову рукавичку і ставимо ємність в сухе і тепле місце. Бажано, щоб там було не менше 18 градусів.

Сусло має бродити 3 тижні. Після закінчення цього часу, перевіряємо суміш і додаємо ще пів кілограма цукру. Якщо напій кислуватий для вас, залиште його ще на 3 тижні бродити.

Через 6 тижнів вино повинно бути готове, вам залишиться тільки розлити його по пляшках. Переливати потрібно обережно і через трубочку, щоб уникнути потрапляння осаду.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Заморожений поссет з бузини: простий рецепт смачного десерту.

Як повідомляв портал Знай.ua, Леся Нікітюк скуштувала у Китаї диво-настоянки: "Як мене вставило".

Також Знай.ua писав, Як зробити апельсинову настоянку вдома.