Котлети по-київськи — це популярна ресторанна страва, яка поширена по всьому світу. Її не часто готують вдома, однак, нижче описано простий рецепт котлет по-київськи, які з легкістю можна приготувати самостійно. Скуштувавши смачну і соковиту котлету – ви назавжди закохаєтесь у цю страву. Котлети за цим рецептом виходять ідеальні — з підсмаженою скоринкою і ніжним соковитим м'якушем всередині.

Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г
  • вершкове масло - 150 г
  • петрушка, кріп
  • сіль, перець за смаком
  • борошно - 200 г
  • яйця - 4-5 шт.
  • панірувальні сухарі - 300 г

Котлета по-київськи, скріншот: YouTube

Приготування:

Масло кімнатної температури потрібно змішати з дрібно нарізаною зеленню. Готову суміш перекласти на харчову плівку, сформувавши "ковбаску", і покласти в морозилку на 30 хв. З курячої грудки зрізати мале філе і відбити з допомогою кухонного молотка. Велике філе розрізати уздовж і також відбити молотком.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

Холодне масло розділити на 4 шматки вагою по 30 г. Відбите мале філе розрізати навпіл і кожну частину загорнути шматочок масла. Уздовж кожного пласта великого відбитого філе по центру викласти мале філе і туго скрутити, надаючи форму котлети. Поставити котлети в морозилку на 25-30 хв.

Панірування. Яйця збити. Котлети обваляти в борошні, а потім – у яйцях та сухарях. Ще раз обваляти в яйцях, і знову в сухарях. Розігріти в сковороді олію і обсмажити котлети близько 3 хв до золотистого кольору. Тепер поставити їх в духовку, розігріту до 180 С на 15-20 хв.

Котлета по-київськи, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за таким рецептом дерунів ви ще не готували – хрусткі картопляні оладки по-німецьки. Приготування золотистих оладок з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки