Приготувати ніжний сирний торт з вишнею просто і швидко. Сирний торт з вишневим желе поєднує в собі відразу кілька смаків. Насамперед, це приємна вишнева кислинка і ніжний солодкий прошарок з сиру. Цукор можна замінити згущеним молоком, щоб сирний шар був більш цілісним.

Інгредієнти:

  • 25 г желатину;
  • 350 мл води;
  • 300 г сиру
  • 1 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. згущеного молока;
  • 400–500 г свіжої або замороженої вишні;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 1 трісок. солі;
  • ваніль за смаком.

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Приготування:

Желатин залити 150 мл холодної води і почекати поки набрякне. Сир перетерти через сито, а рідину з нього обов'язково злити або вичавити через марлю. В перетертий сир додати сметану і згущене молоко та ретельно перемішати. Помісти вишню в каструлю з 150–200 мл води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім вимкнути і додати 2 ст. л. цукру. Все перемішати.

Для бісквіта збити яйця в пишну піну. Додати цукор, що залишився, ваніль і сіль. Ще раз збити. Потім просіяти борошно з какао і ретельно перемішати. Вилити тісто у форму для випікання діаметром 20 сантиметрів, застеливши дно пергаментом. Випікати корж близько 10 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряти зубочисткою.

Популярні новини зараз

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Показати ще

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Теплу вишню в соку злити через чисто. У сік додати набряклий желатин і добре перемішати. Вишневий сік повинен трохи постояти і стати схожим на кисіль. Готовий бісквіт вийняти з форми і перевернути глянсовою стороною вниз. Помісти його назад у форму, застелену новим пергаментом. За бажанням просочити корж вишневим соком або коньяком.

Тепер покласти на корж сирну масу і акуратно розрівняти. Поверх неї викласти шар вишні і акуратно залити вишневим соком з желатином. Дати торту трохи постояти при кімнатній температурі. Потім відправити його в холодильник до повного застигання. Вже через 1–2 години можна подавати десерт до чаю або кави.

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки