Приготувати ніжний сирний торт з вишнею просто і швидко. Сирний торт з вишневим желе поєднує в собі відразу кілька смаків. Насамперед, це приємна вишнева кислинка і ніжний солодкий прошарок з сиру. Цукор можна замінити згущеним молоком, щоб сирний шар був більш цілісним.
Інгредієнти:
- 25 г желатину;
- 350 мл води;
- 300 г сиру
- 1 ст. л. сметани;
- 2 ст. л. згущеного молока;
- 400–500 г свіжої або замороженої вишні;
- 5 ст. л. цукру;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 1 трісок. солі;
- ваніль за смаком.
Приготування:
Желатин залити 150 мл холодної води і почекати поки набрякне. Сир перетерти через сито, а рідину з нього обов'язково злити або вичавити через марлю. В перетертий сир додати сметану і згущене молоко та ретельно перемішати. Помісти вишню в каструлю з 150–200 мл води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім вимкнути і додати 2 ст. л. цукру. Все перемішати.
Для бісквіта збити яйця в пишну піну. Додати цукор, що залишився, ваніль і сіль. Ще раз збити. Потім просіяти борошно з какао і ретельно перемішати. Вилити тісто у форму для випікання діаметром 20 сантиметрів, застеливши дно пергаментом. Випікати корж близько 10 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряти зубочисткою.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Теплу вишню в соку злити через чисто. У сік додати набряклий желатин і добре перемішати. Вишневий сік повинен трохи постояти і стати схожим на кисіль. Готовий бісквіт вийняти з форми і перевернути глянсовою стороною вниз. Помісти його назад у форму, застелену новим пергаментом. За бажанням просочити корж вишневим соком або коньяком.
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки