Приготувати ніжний сирний торт з вишнею просто і швидко. Сирний торт з вишневим желе поєднує в собі відразу кілька смаків. Насамперед, це приємна вишнева кислинка і ніжний солодкий прошарок з сиру. Цукор можна замінити згущеним молоком, щоб сирний шар був більш цілісним.

Інгредієнти:

  • 25 г желатину;
  • 350 мл води;
  • 300 г сиру
  • 1 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. згущеного молока;
  • 400–500 г свіжої або замороженої вишні;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 1 трісок. солі;
  • ваніль за смаком.

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Приготування:

Желатин залити 150 мл холодної води і почекати поки набрякне. Сир перетерти через сито, а рідину з нього обов'язково злити або вичавити через марлю. В перетертий сир додати сметану і згущене молоко та ретельно перемішати. Помісти вишню в каструлю з 150–200 мл води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім вимкнути і додати 2 ст. л. цукру. Все перемішати.

Для бісквіта збити яйця в пишну піну. Додати цукор, що залишився, ваніль і сіль. Ще раз збити. Потім просіяти борошно з какао і ретельно перемішати. Вилити тісто у форму для випікання діаметром 20 сантиметрів, застеливши дно пергаментом. Випікати корж близько 10 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряти зубочисткою.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Теплу вишню в соку злити через чисто. У сік додати набряклий желатин і добре перемішати. Вишневий сік повинен трохи постояти і стати схожим на кисіль. Готовий бісквіт вийняти з форми і перевернути глянсовою стороною вниз. Помісти його назад у форму, застелену новим пергаментом. За бажанням просочити корж вишневим соком або коньяком.

Тепер покласти на корж сирну масу і акуратно розрівняти. Поверх неї викласти шар вишні і акуратно залити вишневим соком з желатином. Дати торту трохи постояти при кімнатній температурі. Потім відправити його в холодильник до повного застигання. Вже через 1–2 години можна подавати десерт до чаю або кави.

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Сирний торт з вишнею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки