Ніжне сало з прошарками м'яса можна запекти в духовці або заготувати у банці. Особливо смачною виходить засолена підчеревина. Рецепт дуже простий — сало треба лише натерти спеціями і нашпигувати часником. Воно виходить ніби в'яленим і яскравим в розрізі.
Інгредієнти:
- Підчеревок — 300 г
- Часник — 5–6 зуб.
- Чорний перець (мелений) — 2 ч. л.
- Перець чилі — 2 ч. л.
- Лавровий лист — 5 шт.
- Сіль — за смаком
Приготування:
Якщо шматок підчеревини надто великий, його можна порізати на декілька менших частин. Тепер очистіть часник і 2–3 зубці розріжте на пластини. Зробіть надрізи в салі, щоб помістити туди пластини часнику. Потім обваляйте підчеревину у чорному перці. Далі — в перці чилі у вигляді пластівців. Подрібніть часник.
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Для засолювання підійде звичайний контейнер або форма для випікання. Засипте дно форми шаром солі, а на неї викладіть сало. Зверху покладіть подрібнений часник та поламаний на шматочки лавровий лист. Засипте все вільне місце в формі сіллю. Кількість солі залежить від розміру форми і сала.
Загорніть форму в харчову плівку та покладіть сало в морозильну камеру на 1 тиждень. Через тиждень помістіть форму з салом в холодильник на добу, щоб підчеревина розморозилася. Готове сало дістаньте з форми і злегка промийте водою, щоб не змити всі спеції, а потім обсушіть паперовими рушниками.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки