"Ідеальний сніданок для ідеального ранку? Яйця Бенедикт на англійському мафіні з лососем, спаржею та соусом Ґоландез. Це одночасно найсмачніша страва, що асоціюється з відпусткою та сонцем, закоханістю та літом! Готові англійські мафіни можна зберігати в морозилці та розігріти у тостері коли заманеться"
Інгредієнти:
- 2 ¼ ч. л. сухих дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- 250 мл сироватки (або теплого молока з 1 ч.л. лимонного фрешу)
- 100 грамів вершкового масла кімнатної температури
- 2 ст. л. олії
- 2 ч. л. солі
- 450 грамів борошна розділеного та ще трохи зверху
- Олія для змащування
- Кукурудзяна крупа
Приготування:
Змішайте дріжджі з цукром та 200 мл теплої води. Дайте пройти реакції до утворення піни приблизно 5 хвилин. У міксері з насадкою крюк до суміші додайте сироватку (або молоко з лимонним соком), вершкове масло, олію, сіль та борошно і збийте все разом на низькій швидкості кілька хвилин. В результаті тісто повинно відходити від стінок. Потім на середній швидкості ще 5 хвилин — тісто вийде досить вологе.
Змастіть олією посудину та викладіть у неї тісто, накрийте плівкою теж змащеною олією та поставте у холодильник на ніч. Присипте кукурудзяною крупою два деко застелених пергаментом. Змажте олією робочу поверхню та розділіть тісто на 12 рівних частин. Працювати треба з одним шматочком одночасно. Загорніть тісто всередину з чотирьох сторін та покладіть у деко на пергамент, і так з усіма решту.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Присипте кожний мафін кукурудзяною крупою, закрийте плівкою, змащеною олією та залиште вирости вдвічі при кімнатній температурі 1 годину. Приготуйте деко з пергаментом. Нагрійте духовку до 175С. Тримайте деко з пергаментом теплими. Посипте пательню кукурудзяною крупою, обсмажте 5-7 хвилин мафін з кожної сторони до золотистого кольору з двох сторін, обережно перевертаючи. Посипте трохи кукурудзяною крупою іншу сторону.
Викладіть на деко та випікайте 5-10 хвилин доки у мафіна сторони будуть сухими, але центр не сухий. Викладіть на решітку на 30 хвилин охолонути. Перед подачею відправте мафін у тостер на 2-3 хвилини.
Соус Ґоландез
Інгредієнти:
- 3 жовтки
- 1 ч. л. лимонного соку
- Сіль та перець за смаком
- 125 грамів теплого розтопленого вершкового масла
- 1 ч. л. теплої води
Приготування соусу:
На водяній бані змішайте вінчиком всі інгредієнти крім вершкового масла. Потроху додавайте тепле розтоплене вершкове масло доки не створиться емульсія.
Як подавати страву: на теплий англійський мафін викладіть слабосолоний або копчений лосось, обсмажену спаржу, яйце пашот та полийте соусом Ґоландез, додайте сіль та перець за смаком.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак
Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство