Всесвітньовідомий британський кухар Джеймі Олівер поділився своїми кулінарними секретами. Його поради знадобляться кожному, оскільки на кухні ми часто потребуємо таких хитрощів. Джеймі Олівер є майстром своєї справи і його досвід в кулінарії неоціненний.

Поради Джеймі Олівера:

1. Якщо скропити крабове м'ясо грейпфрутовим соком і покласти його на бутерброд або подати з макаронами вийде відмінна закуска.

2. Перед смаженням або запіканням риби, натріть м'ясо рослинною олією, сковороду у цьому разі змащувати не доведеться.

3. Яйця з цукром збивайте над парою.

Популярні новини зараз

"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

4. Універсальна заправка для страв — подрібнений щавель і фенхель з кількома краплями лимонного соку.

Часник, скріншот: YouTube

5. Ефективне подрібнення часнику — спочатку подрібніть зубчик ножем, потім посоліть і притисніть.

6. Щоб утворилася рум'яна кірочка при смаженні стейку, умочіть перед цим м'ясо в борошно.

7. Відварену картоплю для додавання у салат потрібно різати ще гарячою.

8. Щоб курку "огорнути" ароматом диму слід додати до неї шматочок бекону.

9. До ризотто під час приготування не зашкодить влити трохи вермуту.

10. Занадто солоні оливки врятує трохи оцту.

11. Щоб риба не прилипала до решітки гриля її слід натерти сіллю.

Риба на грилі, скріншот: YouTube

12. Якщо смажити цибулю на повільному вогні із додаванням щіпки солі, запах не зіпсує повітря по всьому будинку.

13. Щоб смак гострого перцю чилі не був нестерпним його рекомендується очистити від насіння і промити у великій кількості води.

14. У страві, яка потребує додавання м'яти, слід її покласти на початку смаження.

15. Щоб смажена риба була ароматнішою, покладіть на неї шматок жирного копченого бекону.

16. Якщо нагріти лимон або лайм, а потім, натискаючи, розкачати по столу — вони віддадуть максимум смаку.

Лимони, скріншот: YouTube

17. Гриби найкраще солити в кінці приготування.

18. Буряк слід варити у підсоленій воді.

19. Баклажани найшвидше приготуються на пару.

20. До жирного м'яса дуже підходять абрикоси.

21. Відмінно розкриють смак шоколадного соусу апельсини.

22. Від зайвої жирності страву врятує ананас.

23. Якщо макарони потрібно зламати, загорніть їх у рушник.

24. Молоко з додаванням лимонної цедри утворить вишуканий сирний соус.

25. Для видалення зайвого жиру з курки скористуйтеся папером.

Запечена курка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство