Відомий канадський та український шеф-кухар, а також суддя проекту "МастерШеф" Україна Ектор Хіменес-Браво розповів, як під час карантину зробити будь-яку родину щасливу, оприлюднивши найпростіший рецепт вишуканого десерту Тірамісу.

Відповідний допис він оприлюднив на власній Instagram-сторінці.

"Що зробити, щоб сім’я була щасливою? Дати їм багато Тірамісу!) Найпростіший і найсмачніший рецепт улюбленого десерта Планети Земля!", - написав він.

Так, для десерту Тірамісу потрібні такі інгредієнти:

  • 300 мл дуже міцної кави (еспресо) кімнатної температури
  • 90 мл лікеру Grand Marnier/Куантро (можна замінити апельсиновим фрешем)
  • 40-45 шт. печива дамські пальчики
  • 450 грамів сиру маскарпоне холодного або кімнатної температури
  • 60 мл темного рому (за бажанням)
  • 4 великих яйця, розділених на білки та жовтки
  • 100 грамів цукру (розділеного на дві частини)
  • 1/2 ч.л. ванільного екстракту
  • 480 мл жирних вершків (30%)
  • 1/8 ч.л. солі
  • несолодке какао

Інгредієнти для Тірамісу

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Спосіб приготування:

1. Вам знадобиться велика скляна форма 20 на 30 см.

2. Змішайте еспресо та Grand Marnier/Куантро. Дуже швидко окуніть печиво у цю суміш, не робіть його м’яким, тільки секунда з кожної сторони. Викладіть щільно у форму.

3. Зробіть крем з маскарпоне: ручним блендером або мікресом з силіконовою насадкою, збийте маскарпоне та ром разом на середній швидкості до однорідності.

4. У іншій мисці на водяній парі збийте жовтки та 50 грамів цукру до піни, не дайте жовткам зваритись (всього збивайте до 5 хвилин). Зніміть та зразу влийте у суміш маскарпоне. Збивайте на середній швидкості до однорідності.

5. Збийте вершки - ручним блендером або насадкою вінчик з ваніллю на середньо-високій швидкості до середніх піків (3-4 хвилини). Обережно введіть вершки у суміш маскарпоне.

Ектор Хіменес-Браво з десертом Тірамісу

6. Збийте білки: чистою насадкою вінчик збийте білки з сіллю на середньо-високій швидкості до піни (1 хвилину), збільшіть швидкість та додайте поступово 50 грамів цукру, збивайте ще 4-5 хвилин до середніх піків та введіть у крем маскарпоне.

7. Нанесіть половину крему маскарпоне рівномірно на шар печива.

8. Занурте все печиво що залишилось у кавову суміш і викладіть зверху на крем маскарпоне, дуже обережно натискаючи на печиво, зробіть шар щільним. Зверху викладіть шар крему маскарпоне, поставте у холодильник, не закриваючи на 2-3 години.

9. Через сито посипте гарним шаром какао, витріть форму та поставте в холодильник під плівкою на всю ніч. Подавайте з ягодами та м’ятою. Зберігайте до 3 днів у холодильнику.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з манкою, морепродуктами та солоними огірками — несподівані рецепти омлетів, яких ви ще не куштували.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак.

Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів.