Хлібні палички часто можна зустріти на прилавках магазинів, кафе і ресторанах. Це практично універсальна їжа: ситний і швидкий перекус, закуска до пива і відмінне доповнення до першої страви. Пропонуємо навчитися готувати італійські хлібні палички гріссіні вдома.
Інгредієнти
- 500 г борошна
- 280 мл води
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
- 2 ст. л. цукру
- 6 ст. л. вершкового масла
- 2 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. часникового порошку
- 0,5 ч. л. італійських трав
Приготування
Підігрійте воду і розчиніть в ній дріжджі, цукор і 1,5 ч. л. солі. Додайте половину масла і замісіть тісто, поступово вводячи борошно. Вимішуйте його 7-10 хвилин.
Змастіть миску невеликою кількістю соняшникової олії і перекладіть туди тісто. Накрийте рушником і залиште на 1-2 години.
Потім тісто розділіть на 12 частин. Сформуйте з них палички і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Залиште під плівкою на 40 хвилин.
Розтопіть вершкове масло. Додайте італійські трави, часник і 0,5 ч. л. солі. Добре перемішайте.
Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте гріссіні протягом 12 хвилин. Змастіть гарячі палички часниковим маслом.
Ароматні хлібні палички готові! Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо несподівані рецепти омлетів, яких ви ще не куштували.
Як повідомляв портал Знай.uа, з фрикадельками, класичний курячий і з макаронами – легкі весняні супи на будь-який смак.
Також портал Знай.uа писав, як приготувати ідеальні пончики – справжні американські донати від судді МастерШеф.