Національна кухня відображає менталітет народу, його свята, звичаї та розповідає про продукти, які завжди були поруч народу, були завезеними пізніше або ж так ніколи і не отримали належної оцінки в культурі. Українська кухня багата на різноманітні страви, і як у кожної кухні, вона має рецепти, які більше ніхто не готує.
Балабушки - круглі булочки з кислого тіста. Випікались зазвичай на свята чи неділю з пшеничного або гречано-пшеничного борошна.
Вергуни - печиво, яке готували на вечорниці або ж на видачу колядникам. Для виготовлення потрібно зробити прісне тісто на яйці та сироватці, сформувати смужки і смажити їх у киплячому маслі до золотистого кольору.
Затірка - втрачений рецепт не лише української, але більшості слов'янських культур. Тісто з пшеничного борошна і яєць розтирають до формування дрібних кульок, щоб потім зварити у окропі, молоці або м'ясному бульйоні.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Клюски схожі за технологією виготовлення до галушок, просто до тіста додають товчену картоплю або ж свіжий домашній сир.
Січеники - щоб їх приготувати, дрібно нарізану або потовчену свинину чи рибу змішують зі смаженою цибулею, перцем, борошном і сирим яйцем. З цієї маси формують ковбаску, яку валяють у борошні, смажать на пательні, а потім тушкують.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, "Смаки раю": що любили їсти стародавні українці та що змінилося з приходом радянської влади.
Як повідомляв портал Знай.ua, "Пекельна кухня" позаздрить: у Львові "схрестять ножі" гурманні гуру України.
Також Знай.ua писав, що Українська кухня підкорює світ.