Торт "Пташине молоко" є одним з найпопулярніших десертів. Особливе поєднання тонкого коржа і ніжного суфле з глазур'ю з шоколаду робить його надзвичайно смачним та вишуканим. Нижче описано рецепт "Пташиного молока" на природній речовині агар-агарі. Гелеутворююча здатність агар-агару у 10 разів вища, ніж у желатину. Солодкість суфле у торт добре відтіняє глазур з чорного гіркого шоколаду.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло - 280–300 г
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Яєчні білки - 2 шт.
  • Пшеничне борошно - 140 г
  • Ванільний цукор - 8 г
  • Згущене молоко - 100 г
  • Цукор - 450 г
  • Лимонна кислота - 2 трісок.
  • Чорний шоколад - 70 г
  • Агар-агар - 2 ч. л.
  • Вода - 150 г

Торт "Пташине молоко", скріншот: YouTube

Приготування:

За кілька годин до приготування десерту замочіть агар-агар у воді — можна зробити це на ніч. 50 г вершкового масла збийте з цукровою пудрою і ванільним цукром. Вбийте яйце і перемішайте до однорідного стану. Додайте борошно і замісіть досить густе тісто. Форму або лист застеліть пергаментом і акуратно розподіліть по ньому тісто тонким шаром. Випікайте при 200 °C близько 10 хвилин. Тепер збийте розм'якшене вершкове масло (180–200 г) — спочатку саме, а потім разом зі згущеним молоком.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Якщо краї коржа стали темно-коричневими, а основна маса ще бліда — виймайте його з духовки, інакше буде занадто сухим. Якщо ви випікали корж на деку, то, поки він ще гарячий, покладіть на нього рамку і натисніть, щоб зрізати краї. Потім перекладіть корж разом з рамкою на кухонну дошку.

Торт "Пташине молоко", скріншот: YouTube

Замочений у воді агар-агар поставте на плиту і помішуючи, кип'ятіть близько хвилини до отримання консистенцію киселю. Додайте цукор та помішуйте на середньому вогні до появи білої піни, близько 3–5 хвилин. Агаровий сироп досягне потрібної консистенції, коли від лопатки будуть тягнутися нитки.

Тепер збийте білки до стану щільного мусу, додайте лимонну кислоту і ще раз збийте до міцної піни. Потім на високій швидкості міксера тонкою цівкою влийте у білки гарячий агаровий сироп. Маса сильно збільшиться в розмірі, тому збивати потрібно у великій місткості. Додайте крем з масла і згущеного молока і ще раз перемішайте на великих оборотах. Слід пам'ятати, що агар-агар застигає при 40 °C, тому потрібно швидко вилити майбутнє суфле в рамку з коржем.

Торт "Пташине молоко", скріншот: YouTube

Щоб вийшли зайві бульбашки і поверхня розгладилася, слід постукати обробною дошкою по поверхні столу. Поставте в морозилку на 15–20 хвилин. Шоколад і вершкове масло (45–50 г) розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перемішайте до однорідного стану. Вилийте глазур поверх затверділого суфле і розподіліть її по всій поверхні торта. Знову поставте на 15 хвилин у морозилку.

Проведіть ножем неглибоко по краю форми, щоб відокремити шоколадний контур, а сам торт потім було легше виймати з рамки. Щоб акуратно розрізати торт на шматочки, потрібен дуже гострий ножик, оскільки глазур при натискуванні тріскає й ламається. Також можна трохи нагріти ніж у гарячій воді — тоді глазур трохи розплавиться, і відрізати порційний шматочок буде простіше

Торт "Пташине молоко", скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати ідеальні пончики — справжні американські донати від судді МастерШеф. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом апетитних пончиків

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, з яблук, бананів та лаваша — прості рецепти домашніх натуральних чипсів. Приготування дієтичних чипсів з натуральних продуктів в духовці