Якщо ви хочете чогось легкого, простого і водночас геніального та ситного, саме час приготувати один з нижчеописаних супів. Попри те, що ці перші страви дієтичні, вони поживні і мають виражений, але м'яким смак. Серед трьох варіантів легких весняних супів кожен знайде собі щось до смаку.
Суп з курячими фрикадельками
Інгредієнти:
- Курячий фарш - 200 г
- Панірувальні сухарі - 100 г
- Пармезан - 6 ст. л.
- Часник - 4 зуб.
- Зелена цибуля - 4 ст. л.
- Яйце - 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) - до смаку
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Цибуля-порей - 1 шт.
- Курячий бульйон - 1 л
- Макарони - 180 г
- Морква - 1 шт.
- Шпинат - 50–80 г
- Базилік за смаком
Приготування:
Вимісити фарш з панірувальними сухарями, розчавленими зубчиками часнику, пармезаном, сіллю, перцем, зеленою цибулею і яйцем. З отриманої суміші зліпити фрикадельки і обсмажити їх на сковороді. Лук-порей (тільки білу і світло-зелену частини) наріжте кружальцями і обсмажте в олії просто в каструлі для супу.
Додайте бульйон, макарони, моркву і варіть 8 хвилин. Додайте в суп фрикадельки і шпинат, 2 ст. л. пармезану, сіль, перець і варіть ще кілька хвилин. При подачі присипати блюдо базиліком. Доречно у супі виглядатиме й локшина.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Курячий суп з макаронами і селерою
Інгредієнти:
- Курка - 1 шт.
- Сіль - 4 ч. л.
- Цибуля або порей - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Стебло селери - 2 шт.
- Часник - 2 шт.
- Чорний перець (горошком) - 1 ст. л.
- Кріп - 15 г
- Макарони - 180 г
- Чорний перець (мелений) до смаку
Приготування:
Ретельно натріть курку сіллю ззовні і з середини і покладіть її в каструлю. Моркву наріжте кружечками, селера — кубиками або півкільцями, а головки часнику пластинами, не чистячи їх. Всі овочі покладіть до курки, залийте водою і варіть з парою гілочок кропу і горошинами чорного перцю 25 хвилин. Дістаньте курку з бульйону і розділіть її на частини, після чого поверніть в суп разом з остовом. Варіть ще 45 хвилин.
Вийміть курку та розділіть її на невеликі шматочки. Процідіть суп, доведіть бульйон до кипіння і варіть в ньому макарони 5 хвилин. Потім додайте свіжі моркву, селеру та курку і варіть ще 5 хвилин. При подачі посипте зеленню. Також не завадять декілька кілець червоного перцю — гостринка тут буде доречною. Також можна покласти часточку лимона.
Класичний курячий суп з рисом
Інгредієнти
- Куряче філе - 300 г
- Рис - 100 г
- Часник - 4 зуб.
- Імбир за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) - по смаку
- Картопля - 2 шт.
- Лимонний сік - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Кінза - 15 г
Приготування:
Рис промийте кілька разів і покладіть в каструлю разом з філе, яке можна нарізати на кілька великих шматків. Додайте роздавлений часник, натертий імбир, щіпку солі і воду. Варіть бульйон 10 хвилин. Коли він закипить, додайте очищену і нарізану картоплю. Варіть ще 15 хвилин. Коли картопля і рис стануть м'якими, вийміть з супу курку і розділіть її на шматочки.
Тепер покладіть курку назад в суп, а також влийте лимонний сік, соєвий соус і посоліть за смаком. Варіть ще кілька хвилин і подавайте на стіл зі свіжою зеленню та посипте чорним перцем. Під час приготування до страви можете додати пару шматочків моркви або селери.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати ідеальні пончики — справжні американські донати від судді МастерШеф. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом апетитних пончиків
Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці
Також Знай.uа" писав, з яблук, бананів та лаваша — прості рецепти домашніх натуральних чипсів. Приготування дієтичних чипсів з натуральних продуктів в духовці