Приготувати малосольні огірки, здавалося б, дуже просто, однак досягти класичного малосольного смаку вдається далеко не завжди. Бабусин рецепт одеських "шалевських" огірків — це найкращий спосіб приготування улюбленої закуски. Огірочки завдяки такому способу виходять хрусткими, пряними і соковитими. А готові будуть за добу!
Інгредієнти:
- 1–1,5 кг огірків
- 4 ст. л. кам'яної солі
- 2 л окропу
- 4 зубчики часнику
- 5 стебел кропу
- 4 листків смородини
- 4 листки вишні
- 2 дубових листків
- 3 великих листки хрону
- 6 горошин чорного перцю
- 3 горошини запашного перцю
- 2 лаврових листи
- 0,5 ч. л. цукру
Приготування:
Огірки ретельно вимити і зрізати кінчики з двох сторін — так вони засоляться швидше. Замочити їх у холодній воді на 3 години. Якщо кінчики не зрізати, тоді вони довше залишаються хрусткими. Великі огірки можна розрізати впоперек.
Гороскоп на сьогодні, 12 квітня: кого у суботу чекає несподіване випробування
Нова хвиля рекрутингу торкнеться навіть школярів: ЗСУ прийде до молоді та безробітних
Військовий заявив, що йому "не шкода цивільних" після трагедії у Кривому Розі: "Якщо батьки ухилянти – ні"
Передав показники раніше - заплатив більше: як поради "Нафтогазу" обертаються більшими сумами у квитанціях
На дно посудини покласти дубове листя, третину кропу, хрону, смородини і вишні, нарізати шматочками половину часнику. Щільно вкласти огірки на листя. Зверху прикрити другою частиною листя і додати перець і лавровий лист. Викласти решту огірків і накрити їх зеленню.
Приготування розсолу. Поставте каструлю з водою, сіллю і цукром на вогонь, розмішайте і доведіть до кипіння. Заливайте огірки киплячим розсолом, а коли вони охолонуть, поставте їх на балкон або підвіконня.
Якщо приготувати такі огірки ввечері, слабосольними вони будуть вже до ранку. Але справжній смак "шалевських" з'явиться не раніше ніж через 24 години. Тому через добу огірки краще поставити в холодильник, щоб вони не скисли і не перетворилися у квашені.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати ідеальні пончики — справжні американські донати від судді МастерШеф. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом апетитних пончиків
Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці
Також Знай.uа" писав, з яблук, бананів та лаваша — прості рецепти домашніх натуральних чипсів. Приготування дієтичних чипсів з натуральних продуктів в духовці