В цьому році провести травневі свята не вдасться у звичному форматі: влаштувати пікнік на природі з шашликами, зібрати компанію друзів або побачитися з рідними. Українцям не рекомендують порушувати карантин і піддавати своє життя небезпеці.
Однак влаштувати свято можна і вдома, не виходячи на вулицю.
Суддя шоу "МастерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Володимир Ярославський поділився зі Знай.uа рецептом приготування домашнього шашлику, на кухні.
"Як провести травневі свята в умовах карантину? Точно не можна забувати про правила безпеки. Зараз ми всі живемо в нових умовах, і щоб якомога швидше повернутися в колишній світ, зараз варто перетерпіти. Ну а їжа – один з кращих способів зробити себе трішки щасливішими", - зазначив суддя МастерШеф.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
"За традицією на травневі ми вибираємося на шашлики. На карантині ж м'ясо можна приготувати і вдома. Для мене немає різниці між грилем і сковорідкою. Смачним м'ясо повинно бути скрізь! Для шашлику ідеально підходить свинина і баранина. Я ріжу м'ясо шматочками приблизно 2.5 на 2.5 см. Відрізняються частини. На сковороді краще смажити корейку і вирізку. На відкритому вогні – ошийок, бо потрібен жир для відкритого вогню. Без жиру є ризик пересушити м'ясо", - поділився Ярославський.
Також суддя МастерШеф розповів, як правильно замаринувати шашлик.
Для маринаду на 1 кг м'яса беру:
200 г цибулі, дрібно нарізаної соломкою
10 г солі
Чорний і запашний перець - від душі
20 - 30 г соєвого соусу,
50 - 70 г чистого йогурту без добавок
"Кислота у луці та йогурті зробить м'ясо м'яким, воно буде таїти в роті. Дрібно нарізану цибулю я прямо вичавлюю руками, щоб пустити більше соку, все інше змішую. Додаю ще трохи рослинного масла. Бажано помістити в вакуум – але це вже для профі, можна навіть тримати 2-3 дні до смаження.
Якщо дуже гарне свіже м'ясо в маринаді можна навіть обійтися без йогурту і соєвого соусу. Але маринувати його можна пару днів.
Іноді мені подобається додавати в маринад хорошу аджику і трохи гірчиці. А для сковороди також можна додавати вже копчений пиментон - іспанський гострий перець", - підсумував Володимир Ярославський.
Спробуйте і ви приготувати шашлик за цим рецептом у себе на кухні! Приємного апетиту!
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасниці шоу "Супермама" відвідають новий випуск "МастерШефа", який вийде вже в найближчу суботу. Чи зуміють профі приготувати заморожені напівфабрикати - дізнаєтеся 2 травня в ефірі СТБ.
Також читайте, як наліпити гору пельменів за 20 хвилин. Супершвидкий спосіб приготування улюбленої страви.
А для любителів італійської лазаньї пропонуємо рецепт смачної лазаньї з картоплі.