Український борщ є найулюбленішою і традиційною стравою для багатьох. Він завоював величезну популярність по всьому світу. Зазвичай його готують на м’ясному бульйоні з додаванням овочів. Але додавши у страву яблука, борщ набуде яскравішого відтінку, а за смаковими якостями — приємну кислинку. Найкраще для цього підійде сорт білий налив.
Інгредієнти:
- 3 л. бульйону (свинячого, курячого або яловичого)
- 1 буряк невеликого розміру
- 1-2 моркви
- 2-3 цибулини
- 1 солодкий перець
- 4-5 картоплин
- 3 невеликих яблука кислих сортів
- Половинка невеликого качана капусти
- 400-500 мл томатного соку (можна пюре зі свіжих помідорів)
- Сіль, перець, часник, зелень за смаком
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Приготування борщу з яблуками:
У киплячий бульйон покласти натертий на великій тертці буряк. Поки він кипить наріжемо очищену картоплю кубиками невеликого розміру та засипаємо її в бульйон. Тепер нарізаємо болгарський перець і цибулю — кладемо їх у каструлю і варимо разом. Натираємо на великій тертці моркву і відправляємо в каструлю. Солимо за смаком, додаємо перець та духмяний горошок.
Коли картопля та інші овочі вже готові, натремо очищені яблука на великій тертці, викладаємо їх в каструлю. Тепер шаткуємо капусту. Оскільки це літній борщ, ми будемо використовувати молоду капусту, яка вариться миттєво. Її поміщаємо в каструлю в останню чергу.
Заливаємо томатний сік або пюре в каструлю, даємо закипіти. У практично готовий борщ відправляємо рубану зелень і подрібнений часник. Якщо борщ здається кислим, додамо 1-2 чайних ложки цукру. Подавати борщ з яблуками краще в поєднанні зі сметаною і свіжою зеленню.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це надзвичайно швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини
Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадне печиво з мигдалем за декілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним
Також "Знай.ua" писав, смачніше за люля-кебаб — циганський рецепт котлет без жодної крихти хліба. Котлети виходять надзвичайно соковитими та апетитними