В українців суп зазвичай асоціюється зі стравою м'ясною, хоча і пісна юшка є стравою звичною. Але чи може суп стати святковою стравою, яка могла б позмагатися навіть із самим борщем? Можливим кандидатом на вашу нову улюблену першу страву може стати пряний картопляний крем-суп. Він є вегетаріанською, а не пісною чи веганською альтернативою, оскільки містить у собі молочні продукти, однак якщо є бажання чи необхідність, їх можна спробувати замінити на свій страх і ризик.

Інгредієнти

Вершкове масло 40 г

Часник 3 зубчики

Цибуля ріпчаста 1 головка

Популярні новини зараз

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Лук-порей половина стебла

Картопля 500 г

Овочевий бульйон 500 мл

Вершки 250 мл

Корінь селери 50 г

Хрін 30 г

Майоран 1,5 чайні ложки

Гвоздика 2 штуки

Лавровий лист 2 штуки

Мускатний горіх

Сіль

Перець чорний мелений

Готуємо пряний картопляний суп, фото Telegram

1. У великому сотейнику розтопити вершкове масло, додати роздавлений часник і нарізану ріпчасту цибулю і цибулю-порей, перемішати і згасити три хвилини.

2. Кинути до них очищену і нарізану кубиками по 3 см картоплю, влити бульйон, додати вершки, подрібнений корінь селери, тертий хрін, майоран, гвоздику та лавровий лист. Довести до кипіння і варити, помішуючи, близько півгодини до м'якості картоплі.

3. Збити блендером до однорідності, додати мелений мускат­ний горіх, сіль і перець

Готово!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт Царської сирної паски — навіть випікати нічого не потрібно, швидко і смачно.