Як відомо, Великдень є найдавнішим і найважливішим святом. Саме в цей день закінчується Великий піст. Також у кожної господині, напевно, є свої унікальні рецепти. Для читачів підготували пару рецептів великодніх виробів, які порадують всю сім'ю.
Гарбузова паска з лавандовою вершковою глазур'ю
Інгредієнти:
- гарбуз 200 г;
- яйця 2 шт;
- дріжджі сухі 10 г;
- борошно 450 г;
- цукор 60 г;
- ванільний цукор 30 г;
- молоко 150 мл;
- масло вершкове 50 г;
- сіль 1 ч. л.;
- цукати 250 г;
- яблучний сік 250 мл;
- коньяк 30 г.
Для глазурі:
- вершки 20% - 100 мл;
- цукрова пудра 150 г;
- лаванда сушена 2 щіпки.
Спосіб приготування:
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
1. Цукати заздалегідь помити і замочити в яблучному соку з додаванням коньяку.
2. Гарбуз помити, почистити і відварити до м'якості.
3. Пробити відварений гарбуз блендером до однорідності або протерти через сито. Відважити 150 грам.
4. У чашу міксера, додати яйця, молоко, цукор і ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, сіль і пюре гарбуза, все перемішати.
5. Додати просіяне борошно та швидкодіючі дріжджі.
6. Замісити тісто, додати цукати, ще раз добре вимісити тісто та поставити в тепле місце. Тісто має піднятися в 2 рази (1-1,5 години).
7. Потім тісто потрібно обім'яти та розкласти у форми, заповнивши їх наполовину. Дати куличам настоятися, тісто має піднятися майже до верху.
8. Випікати при температурі 180 градусів близько 35 – 40 хвилин.
9. Для глазурі необхідно нагріти вершки з лавандою і дати настоятися близько 30 хвилин. Остудити.
10. Процідити вершки.
11. В цукрову пудру додавати потроху вершків і вимішувати, глазур повинна бути консистенції сметани.
12. Покрити глазур'ю остиглі паски та прикрасити за бажанням.
Паска з в'яленою вишнею та шоколадом
Інгредієнти:
- молоко 100 мл;
- дріжджі сухі 1,5 ч. л.;
- цукор 60 г;
- яйця 3 шт.;
- сіль 1 щіпка;
- ванільний екстракт 1 ч. л.;
- масло (82% жирності) 150 г;
- в'ялена вишня 100 г;
- шоколадні краплі 50 г;
- лікер, ром або коньяк 100 мл;
- цедра 1 лимона;
- борошно 370 г.
Для глазурі:
- цукрова пудра 200 г;
- білок яєчний 1 шт;
- кілька крапель лимонного соку.
Спосіб приготування:
1. Молоко злегка підігріти. Додати чайну ложку цукру і висипати дріжджі. Накрити харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин.
2. Збити виделкою яйця з дрібкою солі, цукром і ванільним цукром. Влити дріжджі з молоком і активно перемішати.
3. Просіяти в миску половину борошна і перемішати. Додати лимонну цедру.
4. В'ялену вишню залити алкоголем або просто гарячою кип'яченою водою і залишити набухати. У тісто додати борошно і вимісити. Вимішувати тісто 10-15 хвилин.
5. Додати в тісто вишню, осушивши її паперовим рушником і злегка нарізавши її на шматочки, і шоколадні краплі, перемішуємо. Потім треба вмішувати масло кімнатної температури маленькими шматочками. Вимішуємо тісто, додаючи шматочки масла.
6. Далі тісто накрити злегка вологим рушником і залишити в теплому місці на 1,5-2 години.
7. Коли тісто підніметься, викласти його на припыленный борошном стіл, округлити і покласти в готову друковану форму. Знову накрити злегка вологим рушником і дати піднятися.
8. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте паска 40-60 хвилин.
9. Для глазурі яєчний білок розітріть, поступово додаючи цукрову пудру і лимонний сік. Готову паску остудіть і полийте цукровою глазур'ю. Прикрасьте за бажанням.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як будемо святкувати Великдень на карантині.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт хрустких курячих крилець.
Також "Знай.ua" писав, що для читачів підготували рецепт вершкового тарту з ананасами та чорницею.