Як відомо, одним з найбільш затребуваних товарів у період карантину стала гречка. Цей продукт миттєво зникав з різних полиць супермаркетів. Дієтолог Андрій Маковецький у своєму інтерв'ю розповів про користь гречки та поділився корисними рецептами з цієї крупи.

Гречка, pxhere

За його словами, звичайна коричнева гречка є менш корисною, ніж зелена.

"У гречці — багато заліза, білка, клітковини — це дуже корисна для організму крупа. Утім гречка, яку ми зазвичай купуємо (коричнева) є просмаженою, а відтак менш корисною. Тож для максимальної користі рекомендую купувати зелену гречку", - розповів Маковецький.

Також дієтолог стверджує, що гречку краще запарювати, а не варити.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Спочатку гречку потрібно промити, а тоді — залити гарячою водою. Вона запарюється, вбирає в себе всю потрібну вологу. Цей спосіб підійде, якщо в запасі є приблизно 2 години. Якщо часу обмаль, рекомендую настояти гречку у воді приблизно пів години та потім доварити 5 — 7 хвилин", - порадив він.

До того ж, Маковецький поділився простим рецептом салату з гречки.

"Беремо 2 — 3 столові ложки вареної гречки. Декілька помідорів і 1 цибулину нарізаємо кубиками та додаємо до каші, заправляємо столовою ложкою оливкової олії, додаємо сіль та перець за смаком. Важливо, щоб гречки за пропорціями було менше, ніж овочів", - розповів дієтолог.

Ще він поділився не менш корисним рецептом з гречки на сніданок.

"Варимо 50 г гречки, заливаємо йогуртом без добавок, перемішуємо, додаємо фрукти. За бажанням, можна додати також ложку меду та дрібку кориці", - розповів фахівець.

Також Маковецький поділився ще кількома рецептами смачних десертів з цієї крупи.

"Наприклад, запечене яблуко з гречкою: варимо або запарюємо 50 грамів гречки. З яблука вирізаємо серцевину, запікаємо в духовці. Зварену гречку вкладаємо в запечене яблуко, поливаємо медом і тертим мигдальним горіхом. А ще рекомендую цукерки з гречки! Спершу треба замочити гречку (приблизно 50 г) в холодній воді на 12 — 24 години, аби вона ввібрала в себе вологу. Тим часом перемелюємо в блендері курагу чи чорнослив, додаємо потім до гречки (після 12 — 24 годин, коли вбереться волога). Опісля з цієї суміші робимо цукерки. Можна розтопити чорний шоколад (100 г) та залити ним гречані цукерки", - розповів він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що для читачів підготували рецепт смачного шоколадного торта на сковороді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кулінар Євген Клопотенко розкрив українцям секрет гастрономічного щастя.

Також "Знай.ua" писав, що диетолог Олена Кален в рамках марафону схуднення розповіла про користь яблук.