Один з найсмачніших та перевірених варіантів приготування макаронів — це фарширування фаршем і запікання в духовці під соусом. Цією ситною і дуже смачною другою стравою можна нагодувати всю сім'ю. Головне у такій запіканці зробити смачну м'ясну начинку та соус.
Макарони краще брати каннелоні, які мають великий діаметр і довжину. Однак підійдуть і будь-які інші максимально великі макарони. Для фарширування макаронів можна використовувати свинячо-яловичий фарш, або фарш з птиці.
Інгредієнти:
- Макарони - 300 г
- Фарш - 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Базилік свіжий за смаком
- Перець чорний мелений
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для обсмажування 3-4 ст.л.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Інгредієнти для соусу:
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Корінь петрушки (за бажанням) - 1 шт.
- Сметана - 0,5 склянки
- Томатний сік - 1 склянка
- Вода - 1 склянка
- Борошно - 2 ст.л.
- Олія рослинна - 3 ст.л.
- Цукор - 0,5 ч.л.
- Лавровий лист - 1-2 шт.
Приготування
Фарш: М'ясо перекрутити на м'ясорубці або взяти вже готовий фарш. Дрібно нарізати цибулю. На сковороду в добре розігріту рослинну олію викласти і обсмажити цибулю. Тоді додати м'ясний фарш, сіль та перець. Обсмажувати ще 8-10 хвилин до випаровування м'ясного соку. Додати дрібно нарізаний базилік.
Соус: Дрібно нарізати цибулю, а моркву та корінь петрушки — соломкою. Окремо на сухій сковороді обсмажити до кремового кольору 1 хвилину пару столових ложок борошна. У добре розігріту рослинну олію викладаємо нарізані овочі. Коли цибуля стала набувати золотистого кольору, додаємо сюди борошно, перемішуємо і додаємо томатний сік і сметану, перемішуючи. Посолити і поперчити за смаком та влити воду, щоб соус був не надто густим. В кінці — лавровий лист і перець.
Макарони: Відварити їх у підсоленій воді до напівготовності — приблизно 5-7 хвилин. Форму змастити олією. Щільно наповнити макарони фаршем і так само щільно один до одного викласти їх у форму в один або два шари. Зверху рівномірно полити соусом, а якщо його не вистачає — долити води. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, "Наполеон" відпочиває — як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще. Рецепт простого, але водночас дуже смачного десерту
Як повідомляв портал "Знай.ua", коли від гречки вже нудить — простий рецепт справжнього узбецького плову. Як приготувати узбецький плов так, щоб просили добавку
Також "Знай.ua" писав, апетитні, соковиті та хрусткі — найкращий рецепт для приготування чебуреків вдома