Напевно, на світі немає людини, який був би байдужим до дерунів. Хрусткі картопляні оладки підкорюють серце кожного, хто скуштував їх хоча б один раз. У багатьох вони асоціюються з дитинством, з селом і літом А у декого - з затишними посиденьками за столом, коли збирається вся родина. Давайте разом приготуємо шикарні деруни, ось кілька рецептів оладок, які вам захочеться з'їсти прямо разом з виделкою! Родина буде в захваті.
Деруни з шинкою, сиром і зеленню
Інгредієнти:
300 г картоплі
1 цибулина
100 г шинки
100 г твердого сиру
1 яйце
2 ст. л. борошна
1/3 ч. л. солі
1/4 ч. л. чорного перцю
кріп
рослинне масло для смаження
Приготування:
Цибулю, шинку, сир, картоплю і сир натираємо на крупній тертці. Додаємо яйце і подрібнений кріп. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо.
Додаємо борошно і вимішуємо до однорідної маси. Викладаємо масу на сковороду з допомогою ложки і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Деруни з картоплі, кабачка і яблука
Інгредієнти:
2 кабачка
1 яблуко
1 яйце
4 ст. л. манної крупи
1 ч. л. приправи
2 щіпки солі
4 картоплі
рослинне масло для смаження
Приготування:
Яблуко, кабачки, картоплю чистимо і натираємо на тертці. Додаємо манку, приправу, яйце і сіль. Смажимо в невеликій кількості олії з двох сторін.
Класичні деруни
Інгредієнти:
1 кг картоплі
2 цибулини
2 яйця
1 ст. л. борошна
сіль, перець
2 ст. л. рослинного масла
Приготування:
Картоплю чистимо, натираємо на тертці і віджимаємо зайвий сік.
Розбиваємо в тертий картопля яйця, додаємо дрібно нарізану цибулю і борошно. Якщо 1 ст. л. борошна недостатньо, можна додати ще трохи.
Ложкою викладаємо приготовану суміш на розігріту сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Деруни з гарбуза
Інгредієнти:
2 цибулини
2 зубчики часнику
2 яйця
4 ст. л. борошна
2 ст. л. петрушки
рослинне масло для смаження
сіль
мелений чорний перець
кунжут
1 жменя гарбузового насіння
гарбуз
Приготування:
М'якоть гарбуза натираємо на тертці. Ріжемо цибулю на великі шматки і разом з часником подрібнюємо або пропускаємо через прес.
Підготовлені овочі з'єднуємо і додаємо порізану петрушку, яйця, борошно, сіль і мелений чорний перець за смаком.
Добре перемішуємо і за допомогою столової ложки викладаємо отриману масу на сковороду у вигляді невеликих оладок. Смажимо на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. При подачі посипаємо деруни гарбузовим насінням і кунжутом.
Деруни зі шпинатом і морквою
Інгредієнти:
3 картоплини
1/2 склянки свіжого шпинату
1/2 цибулини
1 невелика морква
1/2 ст. л. кукурудзяного борошна
1/2 ч. л. перцю чилі
сіль
рослинне масло для смаження
сметана або йогурт
Приготування:
Картоплю і моркву натираємо на крупній тертці. Руками віджимаємо зайву рідину.
Ріжемо шпинат і цибулю і додаємо до суміші картоплі і моркви. Потім додаємо перець, сіль і кукурудзяну муку. Добре перемішуємо.
Викладаємо оладки на сковорідку ложкою і обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки, потім зменшуємо вогонь і смажимо до готовності. Подаємо зі сметаною або йогуртом.
Деруни з м'ясною начинкою
Інгредієнти:
1 кг картоплі
4 г манної крупи
1 яйце
1 ч. л. приправи для картоплі
200 г курячого фаршу
1 цибулина
сіль
чорний мелений перець
Приготування:
половину цибулини Нарізаємо і обсмажуємо. Зверху викладаємо фарш, солимо за смаком. Обсмажуємо до напівготовності.
картоплю Натираємо на тертці. Зливаємо зайву рідину і розбиваємо в картоплю яйце. Додаємо манку, приправи і перемішуємо.
Змочуємо долоню у воді, викладаємо на неї ложку картоплі, а зверху чайною ложкою фарш. Накриваємо знову картоплею. Обсмажуємо з двох сторін і доводимо під кришкою до готовності.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, названа ідеальна порція кави, яка підбадьорить і заодно продовжить ваше життя.
Як повідомляв портал Знай.иа, названі продукти, які допомагають прискорити метаболізм і спалити черевної жир.
Також портал Знай.иа писав, що вино – один з найулюбленіших спиртних напоїв українців.