Цей рецепт підійде для засолювання будь-якої риби – і червоної, і скумбрії. Також ви можете приготувати з риби бутерброди, оселедець під шубою або будь-який інший салат з оселедцем.

Інгредієнти:

- оселедець – 1 кг;

- кухонна сіль – 6 ст. ложки без гірки;

- перець запашний горошком – 10 шт.;

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

- цукровий пісок – 3 ст. ложки;

- лавровий лист – 3-4 шт.;

- вода – 1 літр.

оселедець, фото GettyImages

Приготування:

1. Кип'ятимо воду.

2. Додаємо до води цукровий пісок, кухонну сіль, запашний перець і лавровий лист. На повільному вогні протягом 7-10 хвилин варимо маринад.

3. Розморожений при кімнатній температурі оселедець промиваємо і не обробляючи (разом з головою і нутрощами) укладаємо в будь-яку ємність.

4. Готовий розсіл охолоджуємо і заливаємо їм рибу, після чого прибираємо в холодильник на нижню полицю. Витримуємо три доби.

5. Потім дістаємо оселедець з холодильника і розбираємо його звичним для вас способом. Можна обробити його, порізати на шматочки і перемішати з маринованою цибулею.

Якщо в оселедці вам трапиться ікра при обробленні риби, то не викидайте, а приготуйте бутерброди.

Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, названо ідеальну порцію кави, яка підбадьорить і заодно продовжить ваше життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо продукти, які допомагають прискорити метаболізм і спалити черевної жир.

Також портал Знай.uа писав, що вино – один з найулюбленіших спиртних напоїв українців.