Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 1 кг свіжої або мороженої червоної смородини
- 1 кг цукру
- 200 мл води
Популярні новини зараз
Показати ще
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Приготування:
Перед вами рецепт як правильно приготувати смачний джем з червоної смородини на зиму. Рецепти желе та варення де є червона смородина завжди виходять дуже смачними, а їх калорійність порадує всіх, хто стежить за фігурою. Зробити такий джем зовсім не довго. Готуємо смачне повидло разом, адже це найкращий рецепт варення.
- Беремо ягоди червоної смородини, перебираємо їх і добре моєму.
- Беремо каструлю, ставимо її на вогонь і наливаємо в неї воду. Доводимо воду до кипіння.
- Заливаємо червону смородину водою. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо хвилин п'ять на маленькому вогні, щоб ягоди почали лопатися і виділяти сік.
- Беремо каструлю, в якій будемо варити джем, ставимо на неї сито або друшляк з марлею. Виливаємо в нього одержаний сік з ягодами.
- Починаємо ягоди товкти. Повністю перетираємо. В ситі або друшляку залишаються залишки від ягід. У каструлі вийшов сік із червоної смородини.
- Тепер потрібно зварити заготовки. Ставимо каструлю на вогонь. Засипаємо цукровий пісок. Добре все розмішуємо і доводимо до кипіння. Робимо маленький вогонь, періодично помішуючи, варимо 30 хвилин.
- Поки джем вариться, готуємо банки і кришки. Ми їх добре миємо і стерилізуємо.
- Час кипіння джему пройшло. Готовий джем, виходить рідкий. Розливаємо його по банкам. Закриваємо їх закручивающими кришками. Ставимо в вільне місце і добу не чіпаємо, так як буде відбуватися процес желювання і загустіння. Якщо ж пектину у ягодах мало, то загустіння може проходити довше. Желейное варення з червоної сородиной готово. Можна додавати в компоти, подивіться як смачно вийшло.