Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 300 г очищених мідій
- 0,5 кг морських молюсків
- 2 склянки креветок
- 3 кальмара
- 1 зубчик часнику
- 1 пучок петрушки
- 1 склянку оливок без кісточок
- 0,3 склянки оливкової олії
- 2 с. л. лимонного соку
- 0,3 ч. л. чорного меленого перцю
- 3 щіпки солі
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Приготування:
Цього разу ми покажемо вам як правильно приготувати цікавий рецепт салату з овочами і морепродуктами. Зробити такий рецепт зі свіжих овочів і морепродуктів дуже просто. Заправити можна оливковою олією або приготувати заправку. Готуємо разом свіжий салат асорті з морепродуктів. Це один з кращих салатів. До його складу входить: морепродукти (щось на зразок морського коктейлю), листя салату, найкращий соус. Блюдо виходить легким і дуже смачним.
- Креветок варити 5-7 хвилин, вийняти з води, охолодити. При необхідності очистити: видалити панцирі, головки, вусики і нутрощі (вийняти з спинної частини).
- Опустити мідій в киплячу воду і варити на сильному вогні 5-6 хвилин під закритою кришкою, поки вони не відкриються. Після цього зняти каструлю з вогню. Якщо молюски були в раковинах, вийняти мідій з раковин.
- У відварі мідій зварити морських молюсків (наприклад рапанів або морських гребінців). Варити молюсків потрібно 5-10 хвилин.
- Заморожених кальмарів розморозити. При необхідності тушки кальмарів почистити, вимити і нарізати тулуб кільцями.
- Розігріти в сковороді 1 столову ложку оливкової олії, додати дрібку солі і тушкувати м'ясо кальмарів до м'якості. (1 хвилину).
- Після цього викласти кільця кальмарів на глибоке блюдо або на велику тарілку.
- Зелень петрушки дрібно нашаткувати.
- Оливки злегка обсушити і нарізати маленькими скибочками.
- Приготувати приправу: часник очистити, потовкти його, видавити лимонний сік, змішати оливкову олію з лимонним соком, чорним меленим перцем, посолити за смаком (2-3 щіпки), додати подрібнені оливки і петрушку.
- Все ретельно перемішати.
- Змішати креветок, мідій, морських молюсків і заправити їх приготовленої приправою. Обережно перемішати і викласти гіркою на кільця кальмарів.
- Готовий салат можна прикрасити вареними креветками. Подавати салат з морепродуктів краще в охолодженому вигляді. Смачний салат з овочевою сумішшю і морепродуктів готовий.