Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 300 г очищених мідій
  • 0,5 кг морських молюсків
  • 2 склянки креветок
  • 3 кальмара
  • 1 зубчик часнику
  • 1 пучок петрушки
  • 1 склянку оливок без кісточок
  • 0,3 склянки оливкової олії
  • 2 с. л. лимонного соку
  • 0,3 ч. л. чорного меленого перцю
  • 3 щіпки солі

Популярні новини зараз

Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Показати ще

Приготування:

Цього разу ми покажемо вам як правильно приготувати цікавий рецепт салату з овочами і морепродуктами. Зробити такий рецепт зі свіжих овочів і морепродуктів дуже просто. Заправити можна оливковою олією або приготувати заправку. Готуємо разом свіжий салат асорті з морепродуктів. Це один з кращих салатів. До його складу входить: морепродукти (щось на зразок морського коктейлю), листя салату, найкращий соус. Блюдо виходить легким і дуже смачним.

  1. Креветок варити 5-7 хвилин, вийняти з води, охолодити. При необхідності очистити: видалити панцирі, головки, вусики і нутрощі (вийняти з спинної частини).
  2. Опустити мідій в киплячу воду і варити на сильному вогні 5-6 хвилин під закритою кришкою, поки вони не відкриються. Після цього зняти каструлю з вогню. Якщо молюски були в раковинах, вийняти мідій з раковин.
  3. У відварі мідій зварити морських молюсків (наприклад рапанів або морських гребінців). Варити молюсків потрібно 5-10 хвилин.
  4. Заморожених кальмарів розморозити. При необхідності тушки кальмарів почистити, вимити і нарізати тулуб кільцями.
  5. Розігріти в сковороді 1 столову ложку оливкової олії, додати дрібку солі і тушкувати м'ясо кальмарів до м'якості. (1 хвилину).
  6. Після цього викласти кільця кальмарів на глибоке блюдо або на велику тарілку.
  7. Зелень петрушки дрібно нашаткувати.
  8. Оливки злегка обсушити і нарізати маленькими скибочками.
  9. Приготувати приправу: часник очистити, потовкти його, видавити лимонний сік, змішати оливкову олію з лимонним соком, чорним меленим перцем, посолити за смаком (2-3 щіпки), додати подрібнені оливки і петрушку.
  10. Все ретельно перемішати.
  11. Змішати креветок, мідій, морських молюсків і заправити їх приготовленої приправою. Обережно перемішати і викласти гіркою на кільця кальмарів.
  12. Готовий салат можна прикрасити вареними креветками. Подавати салат з морепродуктів краще в охолодженому вигляді. Смачний салат з овочевою сумішшю і морепродуктів готовий.