Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 200 мл рослинного масла
- 3 цибулини
- 5 морквин
- 1 качка
- 800 г рису
- 1 головка часнику
- 5 г солі
- 2 свіжих червоних перцю
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Приготування:
- Сьогодні ми покажемо вам як приготувати домашній рецепт плову з качкою. Зробити плов з качкою не так-то просто, але результат того коштує. Качку до речі можна замінити на інше м'ясо, наприклад курку. Варений рис і смажена качка - це ідеальне поєднання. Плов зберігає всі свої корисні властивості. Приступимо.
- Потрібний казан, або чавунна каструля з кришкою. Потрібна глибока тарілка об'ємом 800-900 грам.
- Беремо готову качку до приготування, ріжемо її на шматки розміром приблизно з вказівний палець або мізинець. У будь-якому випадку у вас шматки будуть різними за розміром, наприклад ніжки ви зможете розібрати по довжині кісточок - це нормально.
- Ставимо казан чи чавунну каструлю на вогонь наливаємо рослинне масло 200 мл, підігріваємо. Маленький шматочок качки кидаємо в олія якщо воно почало обсмажуватися, то закладаємо всю качку і починаємо обсмажувати, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. Як тільки качка пустить сік, зробити вогонь середнім і залишити обсмажувати, поки весь сік не википить, не забуваємо помішувати. Стежимо, щоб нічого не горіло.
- Тим часом чистимо овочі. Цибулю півкільцями, моркву крупною соломкою або брусочком. Беремо рис 800 грам ,висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо кип'яченою водою кімнатної температури рівно стільки скільки рису. Не беріть рис з якого ви готуєте кашу.
- Купіть рис на ринку з коричневою прожилкою посередині чи азіати продають злегка коричневого кольору рис наче в пудрі.
- Як тільки сік випарувався, кладемо цибулю і, помішуючи, обсмажуємо до м'якості, не робіть цибулю горілим. Вогонь повинен бути середнім. Лук готовий, кидаємо моркву – все це обсмажуємо, періодично помішуємо. Солимо за смаком.
- Як тільки морква стала м'якою, наливаємо туди кип'яченої кімнатної температури води. Рівно стільки скільки рису на той момент у вас в глибокій тарілці. Все в чані повинна закипіти, буквально покипіти 5 хвилин на середньому вогні.
- Викладаємо туди наш рис з тарілки, він у нас був замочен, мав увібрати воду і трохи води на денці, залишилося нічого страшного, все в казан. Розрівняйте рис ополоником або шумівкою, рівномірно шаром, так що б вода покривала рис, нічого вже не заважайте. Зменшіть вогонь.
- Відразу щільно закриваємо кришку і робимо вогонь повільним, так щоб готувалося. Не піднімаємо кришку, не дивимося, що там. Так готуємо 40 хвилин на повільному вогні.
- Через 40 хвилин, вимикаємо вогонь , але не відкриваємо кришку, нехай стоїть із закритою кришкою хвилин 10.