Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
- 1 кг сиру
- 3 яйця
- 6 ст. л. цукру
- 6 ст. л. манної крупи + 1 ст. л.
- 3 ст. л. родзинок
- 50 г вершкового масла
- щіпка солі
- 1 пакетик ваніліну або 2 пакетики ванільного цукру
Популярні новини зараз
Показати ще
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Приготування:
Сирна запіканка з манною крупою в духовці - це універсальний рецепт на всі випадки життя. Така сирно-манна запіканка з манки з сиром займе у вас мінімум часу, спекти її можна за кілька хвилин. Щоб зробити нашу сирну запіканку нам знадобиться: суперсвіжий сир, курячі яйця, цукор і звичайно манна каша. Така запіканка робиться набагато простіше, ніж інша випічка. Приступимо.
- Для початку ізюм перебрати від сміття і промити в проточній воді. Замочувати родзинки не потрібно, просто промити. Включити духовку розігріватися до 180 С.
- Сир протерти через сито або гарненько збити блендером. Він повинен придбати кремоподібну консистенцію. Відокремити білки від жовтків.
У жовтки додати весь цукор і ванілін.
- жовтки Розтерти з цукром або збити блендером до побіління суміші. Додати збиті жовтки до сиру. Висипати всю манку.
- Гарненько перемішати і відставити суміш на 10 хвилин за цей час манка набубнявіє.
- Потім всипати родзинки. Перемішати.
- В білки додати дрібку солі і гарненько збити до стійкої піни.
-
Акуратно вимішати ложкою збиті білки в сирну масу.
-
Це робиться вручну, щоб максимально зберегти бульбашки повітря, які і зроблять запіканку суфлеподобной.
-
Маса повинна вийти однорідною і тягучою. Форму змастити невеликою кількістю размягченого вершкового масла.
-
Обсипати змащену форму манкою. Так, запіканка не прилипне до стінок, коли буде випікатися.
-
Вилити в підготовлену форму сирну масу.
-
Вершкове масло розтопити. Розподілити по поверхні половину розтопленого вершкового масла. Накрити запіканку фольгою і відправити в дуже добре розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
-
Через 30 хвилин зняти фольгу і не знижуючи температури випікати запіканку ще 20 хвилин, вона повинна зарум'янитися.
-
Гарячу запіканку полити залишками вершкового масла, зручно нанести його пензликом. Так скоринка стане м'якою і ароматною. Кращий рецепт домашньої сирної запіканки готовий. Приємного апетиту!