Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 1,3 кг сьомги
- 1,3 кг картоплі
- 1 головка цибулі
- 1 ст. л. оливкової олії
- 200 р сметани
- 1 яйце
- 3 зубчики чеснкока
- 350 г сиру
- кріп за смаком
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком
Популярні новини зараз
Показати ще
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Приготування:
Сьомга, запечена з картоплею в духовці з картоплею і сиром - це рецепт, який швидко і просто приготувати, і який можна назвати одним із самих смачних рецептів риби. Тушкована картопля з сьомгою дуже універсальна. Ви можете запекти сьомгу в рукаві з цибулею, з овочами і грибами, фользі в молоці і тд. Смачно вийде не тільки в сметанному соусі, а і в томатному і в молочному. Сьомгу можна хаменить на запечені стейки лосося. Мабуть, це найкращий рецепт запеченої риби і картоплі в сметані, який сподобається навіть дітям. Почнемо приготування простого страви.
- Для запіканки з вершками і червоною рибою картоплю нарізати кружечками товщиною 3–5 мм, перемішати з сіллю, перцем, оливковою олією і відправити на деко, змащене маслом, в розігріту до 180 градусів духовку, запікаємо до напівготовності (хвилин 20).
- Деко дістати, викласти на картоплю, цибулю, нарізану шматочками.
Філе сьомги (риба повинна бути свіжа і слабосолона або солона), очищену від луски, нарізати на скибки товщиною 1,5–2 см, викласти на цибулю, посолити, поперчити. - Готуємо сметанний соус. Для цього збити яйця зі сметаною і додати дрібно нарізаний часник, рівномірно полити соусом рибу.
- Вогонь збільшити до 190–200 градусів, деко затягнути фольгою, відправити в духовку на 30 хвилин.
- Дістати запечену рибу, прибрати з фольги, насипати тертий сир, прибрати ще на 20 хвилин (або менше) в духовку. Запікання - це найважливіша частина, її важливо правильно витримати за часом.
- Перед подачею посипати кропом або будь-якою іншою зеленню. Страву подаємо поки гаряче. Наша смачна запіканка готова. До риби можна подати салат зі свіжих овочів. Приємного апетиту!