Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 1,3 кг сьомги
  • 1,3 кг картоплі
  • 1 головка цибулі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 200 р сметани
  • 1 яйце
  • 3 зубчики чеснкока
  • 350 г сиру
  • кріп за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • сіль за смаком

Популярні новини зараз

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Приготування:

Сьомга, запечена з картоплею в духовці з картоплею і сиром - це рецепт, який швидко і просто приготувати, і який можна назвати одним із самих смачних рецептів риби. Тушкована картопля з сьомгою дуже універсальна. Ви можете запекти сьомгу в рукаві з цибулею, з овочами і грибами, фользі в молоці і тд. Смачно вийде не тільки в сметанному соусі, а і в томатному і в молочному. Сьомгу можна хаменить на запечені стейки лосося. Мабуть, це найкращий рецепт запеченої риби і картоплі в сметані, який сподобається навіть дітям. Почнемо приготування простого страви.

  1. Для запіканки з вершками і червоною рибою картоплю нарізати кружечками товщиною 3–5 мм, перемішати з сіллю, перцем, оливковою олією і відправити на деко, змащене маслом, в розігріту до 180 градусів духовку, запікаємо до напівготовності (хвилин 20).
  2. Деко дістати, викласти на картоплю, цибулю, нарізану шматочками.
    Філе сьомги (риба повинна бути свіжа і слабосолона або солона), очищену від луски, нарізати на скибки товщиною 1,5–2 см, викласти на цибулю, посолити, поперчити.
  3. Готуємо сметанний соус. Для цього збити яйця зі сметаною і додати дрібно нарізаний часник, рівномірно полити соусом рибу.
  4. Вогонь збільшити до 190–200 градусів, деко затягнути фольгою, відправити в духовку на 30 хвилин.
  5. Дістати запечену рибу, прибрати з фольги, насипати тертий сир, прибрати ще на 20 хвилин (або менше) в духовку. Запікання - це найважливіша частина, її важливо правильно витримати за часом.
  6. Перед подачею посипати кропом або будь-якою іншою зеленню. Страву подаємо поки гаряче. Наша смачна запіканка готова. До риби можна подати салат зі свіжих овочів. Приємного апетиту!