Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 1,5 склянки кефіру
- 1 склянку пшеничного борошна
- 1 упаковка розпушувача
- кориця за смаком
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 4 яблука
Популярні новини зараз
Показати ще
Більше жодної дистанційки: Міносвіти хоче повернути всіх за парти
Спадщину тепер не отримаєте: українцям розповіли про нюанси, які потрібно обов'язково врахувати
Одним по 500 грн, а іншим – 1500 грн: пенсії можуть помітно змінитись
Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Спосіб приготування:
Солодка швидка яблучна шарлотка, яку можна приготувати швидко і легко. Рецепт швидкої випічки - це велика рідкість, але яблучну шарлотку в духовці можливо зробити смачною дуже швидко. З цієї шарлоткою у вас вийде кілька порцій. Щоб спекти наш пиріг нам знадобляться найпростіші інгредієнти. Рецепти пирогів дуже різні: з яйцем, на кефірі. Ми будемо готувати класичний рецепт яблучної шарлотки, який робиться з борошна і розпушувача.
- Для смачного яблучного пирога розм'якшене майже рідке масло перемішати з цукром, вбити яйця, ретельно перемішати.
- Влити в суміш нехолодну кефір, перемішати до однорідності, всипати просіяне борошно, перемішану з розпушувачем. Тепер потрібно замісити тісто, воно повинно вийти трохи густіше, ніж на оладки, але досить рідким.
- Промити, очистити і нарізати великим кубиком яблука. Форму для шарлотки змастити вершковим маслом, влити частину тіста, викласти яблука, присипати корицею. Залити зверху рештою тестом. Зверху прикрасити яблуками, як вам більше подобається. Присипати корицею.
- Поставити шарлотку в формі в духовку, нагріту до 180°С, накрити пекарської папером, готуємо 25 хвилин, зняти папір і випікати ще 20–25 хвилин. Готовий пиріг проткнути паличкою. Вона повинна бути трохи волога. Коли пиріг буде готовий, духовку вимкнути, відкрити дверцята і дати шарлотці трохи охолонути, щоб вона стала більш легка посипати цукровою пудрою і подати до столу. Проста і дуже смачна випічка готова. Приємного чаювання!